jocs florals

jocs florals

dimarts, 23 de juny del 2009

L'alcalde de Sitges no es tan espabilat.


Augmentar l'interès dels visitants amb una reserva marina i afavorir el turisme rural són dos dels objectius

El turisme rural i el conreu són dues de les activitats que cal potenciar al parc natural del Garraf, segons Isocarp. Foto: M.L.


1


Fer del Parc Natural del Garraf un espai sostenible econòmicament que atregui els visitants i alhora aprofiti el seu patrimoni natural i històric és l'objectiu que ha plantejat l'Associació Internacional d'Urbanistes Isocarp a Sitges. Durant una setmana, un grup d'experts d'arreu del món han treballat en les propostes de futur que necessita aquest espai natural per revitalitzar-se, i que s'han recollit en un pla estratègic. A partir de la posada en marxa d'aquest pla, que inclou l'aprofitament de les pedreres com a espais públics,«no es podrà posar una incineradora en aquest parc», segons l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet (PSC).

La instal·lació d'una incineradora de residus al Parc Natural del Garraf és «absolutament incompatible» amb el pla estratègic en el qual han treballat els urbanistes a Sitges els últims dies, segons Albert Barges, responsable de projectes estratègics de la societat municipal Sitges Model XXI, organitzadora de la trobada. Per Barges, la incineradora –un projecte que podria encabir-se a Vallcarca– suposaria «tornar 25 anys enrere», quan la zona va destinar-se a «pedreres i abocadors».

Amb un pla estratègic que planteja tota una sèrie de millores perquè el parc natural atregui el turisme i a la vegada es conservi i es potenciï com l'espai natural que és, l'Ajuntament de Sitges té un motiu més per lluitar contra la incineradora. «M'agradaria que el projecte del parc sigui una realitat i vull dir que, després d'això, no es podrà posar una incineradora en aquest parc», va assegurar l'alcalde de Sitges dissabte, durant la presentació de les conclusions dels experts en urbanisme.

El fet que el parc «no tingui cap referència al mar» és una de les mancances exposades pels urbanistes; per això, els experts aposten per lligar el projecte de reserva marina en el qual treballa Sitges des de fa anys per vincular-lo al parc. En el mateix sentit, el pla estratègic recull la necessitat de «descobrir els penya-segats –una altra part del parc gairebé oblidada– com a punt d'observació del mar», recuperant-ne els camins que hi havia, i convertint-los «en un actiu turístic».

Rendibilitzar el parc és un dels objectius més importants que persegueixen els seus responsables. La rehabilitació de les masies i la recuperació de les vinyes o dels cultius autòctons, i l'aposta per la instal·lació de granges de colònies o l'impuls del turisme rural i el càmping, a més d'alguna activitat de restauració són algunes de les propostes exposades pels urbanistes. Ara, l'únic restaurant de la zona és a la Plana Novella. L'habilitació de circuits per al senderisme i l'ús de la bicicleta són algunes de les altres propostes del pla.

Convertir el problema de les pedreres en un avantatge forma part d'una altra de les idees de l'Associació Internacional d'Urbanistes; fer dels espais de l'extracció de la pedra un auditori o un llac artificial són algunes de les propostes; de fet, una de les idees que defensen els experts és que les pedreres poden ser al parc sempre que se situïn en les zones on produeixin menys impacte per a la fauna i la flora, i quan el seu sistema d'extracció sigui molt menys agressiu per al paisatge.

Per fer possible tot aquest gran projecte, Isocarp planteja que es creï una nova figura de gestió integrada per un consorci dels ajuntaments dels municipis que integren el parc. Aquest nou ens hauria de substituir la Diputació de Barcelona i també hauria de posar en marxa «un nou model de gestió que s'adapti a les noves realitats».



Ho he copiat d'aqui

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Igualito, hay que joderse!!!!!!!!!!
¿Tendremos el unico alcalde que ve bien esto de las escorias?
Manda cojones.
Saludos

Anna García ha dit...

Sabes lo que he notado a faltar en la noticia del Punt? El comentario del tal Andreu acusando de insolidario con la "caca" al alcalde de Sitges al igual que lo hizo con los vecinos de Dosrius...¿por qué será?...

Menos mal que hay un alcalde que mira por el medio ambiente y quiere preservar el entorno, ya había perdido toda esperanza...ay!!

Saludos

L'Albert ha dit...

El nuestro también es el único que subió el agua en premio al civismo de los ciudadanos que ahorraron agua cuando la sequía.

Cada uno es como es y cada uno esta al servicio de intereses diferentes.

L'Albert ha dit...

Por cierto que estoy con el alcalde en que la situación del paro en el municipio esta mejorando, el sector servicios es el que esta creando mas puestos de trabajo y seguramente la nueva carretera y la apuesta por un modelo económico no basado en la industria ni en la construcción están ayudando.

Opinar se puede opinar de todo pero los números ahí están.
Sector servicios.

Mayo 2007 …….. 29 empleos

Mayo 2008 ……… 48 empleos

Mayo 2009 ……… 60 empleos

Por eso me extraña mas todavía la cabezonería en la planta de escorias que puede dar al traste con esta nuevas fuentes de riqueza y de trabajo que esta empezando a brotar.

Anna García ha dit...

Pues sal de tu asombro...él cree que tiene un gobiernos modélico que consigue todos los objetivos propuestos...en fin, será otra forma de verlo también.
Por cierto, hoy en el pleno, aunque he tenido que marcharme en el apartado más interesante, ha dicho algo sobre que tiene que enviar unas cuatrocientas notificaciones a los vecinos de Can Canyamars...imagino que será el tema de los nuevos proyectos al fin listos...

saludos

L'Albert ha dit...

Es de suponer que son las cartas del proyecto de reparcelación con las cantidades nuevas, este proyecto quedara obsoleto y se tendrá que hacer otro, pero de cara a las elecciones municipales tendrán excusas y argumentos para que nadie pueda decir que no han cumplido con lo que prometieron.

Lo de siempre, que si patatin, que si patatan, aquí lo único que hay que mirar es como están las calles después de 10 años de régimen ( 12 llevaran en las elecciones), todo lo demás, excusas de mal gestor.

Ya mirare el video de Jose Luis ( impagable el servicio que hace este vecino ).