jocs florals

jocs florals

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Blog action day




Blog Action Day es un esdeveniment a la xarxa on una vegada l’any ens posem molta gent d’acord per parlar d’un mateix tema, es tracta de sumar esforços per una causa.



Sempre he col·laborat amb les seves campanyes, vaig començar per que em feia molta il·lusió la presencia del català en un esdeveniment mundial en xarxa.



Aquest any el tema es l’escalfament del planeta, em fa una mica de po això de que els humans tinguem també la possibilitat de escalfar o refredar el planeta a voluntat per que ja sabem que mai plou al gust de tothom i el que pot ser fantàstic per els Siberians, als del mediterrani ens pot ser molt perjudicial.




Sembla que es cert que el planeta te potents indicadors de que el clima esta canviant i que la terra cada vegada esta mes calenta, això a nosaltres ens pot afectar i molt, des da la manca de un recurs tan vital com es l’aigua, major probabilitat d’incendis, desforestació, canvis en el paisatge al que estem acostumats, aparició d’infermetats noves per nosaltres a les que no estem habituats i al tenir l’atmosfera mes energia podem esperar també fenòmens meteorològics mes potents i per tant amb mes capacitat de fer mal.

Que podem fer nosaltres a banda de revisar les cobertures de les nostres assegurances de la llar .

Hem de ser conscients, que, de planetes per viure nomes en tenim un, la resta son deserts infernals on no tenim cap possibilitat de supervivència, i la vida en el nostre també depèn de fràgils equilibris que permeten una vida confortable , petits canvis en la composició química de l’atmosfera farien del tot impossible la vida de la nostra espècie.

Per altre banda cada vegada mes persones podem gaudir d’una qualitat de vida i d’uns coneixements com no havia estat mai possible gracies als avenços en les ciències , la tecnologia i a la utilització de grans quantitats d’energia.

La nostra capacitat de modificar el sistema actual, individualment es petita, pro, en la suma de molts petits gestos de milions de persones tenim tot el necessari per, mantenint la nostra qualitat de vida ,col·laborar en la construcció d’ un mon mes net, mes agradable, mes harmoniós i respectuós amb l’entorn natural.

Petits gestos com la construcció de les llars amb aïllaments per el fred i amb voladissos per el calor , separar be tot el susceptible de reciclar, el transport individual a peu o en mitjans que necessitin el mínim d’energia sempre que ens sigui possible.

L’elecció de plantes autòctones per els jardins, la distribució dels arbres pensant en la climatologia i l’aprofitament de la radiació solar, o la elecció dels electrodomèstics tenint molt en compte el seu consum.

La militància activa pel que fa als temes mediambientals , la defensa de la cualitat del’aire, de les aigües netes, de les politiques per la conservació del patrimoni paisatgístic i cultural autòcton de cada lloc, el foment dels cultius tradicionals, de les energies renovables.

En l’elecció dels nostres representants, tenint en compte els seus valors i les seves politiques enfront a la preservació de la vida, la qualitat ambiental, de la diversitat biològica i cultural.

En la economia , tenir ho en compte a l’hora de comprar, seleccionar productes per la seva proximitat, per el seu impacte ambiental, per els residus que genera, per el respecte a la biodiversitat i a les persones que hi treballen en la empresa.

La meva reflexió es que de la mateixa manera que amb la suma de molts petits actes ens podem carregar el planeta, amb petites decisions conscients en el dia a dia també podem convertir el mon en un lloc molt millor.


Si voleu ampliar la informació per formar vos una opinió faig un recull d’entitats i organitzacions que estan treballant de valent en aquesta direcció.

Segons algunes organitzacions es poden crear molts llocs de treball apostant per energies netes.

El 24 d’octubre es el dia d’acció sobre el canvi climàtic, a la web de 350 trobar informació sobre les convocatòries d’aquest dia.

Podeu informar-vos mes en la pagina de coalicionclima una coalició de mes de 30 organitzacions (científiques, sindicats, consumidors,ongs, medi ambient) que treballen a favor de politiques que aturin el canvi climàtic.

Al desembre els líders mundials es reuniran a Copenhage l’organització Tcktcktck esta recollint el suport de ciutadans per demanar un acord ambiciós, just i vinculant, podeu afegir-vos aquí, ja som mes de dos milions.

La ultima sessió de negociacions abans de la cumbre de Copenhage tindrà lloc del 2 al 6 de Novembre a….. Barcelona, aquí serà la ultima oportunitat per que es faci un bon acord, els centenars de negociadors que es reuniran a Barcelona han d’escoltar les demandes de la gent, son moltes les campanyes i les iniciatives per aturar aquest model de desenvolupament que no ens acaba d’agradar.


3 comentaris:

J.L.Rueda ha dit...

Collons nen !!! y luego decís que escribo entradas largas...:-):-):-):-)

El cambio climático hay que mirarlo por el lado positivo, dentro de lo malo si la cosa sigue así, en unas décadas tendremos nuestras casas en primera linea de mar, no hay mal que por bien no venga.

Hablando en serio el problema es grave, hace unos días vi un documental made in USA, donde entrevistaban a un alto cargo militar norteamericano y venia a decir que el ejercito se esta empezando a tomar muy en serio el cambio climático, pues si no se frena a tiempo terminara suponiendo disturbios y violencia en EEUU ya que una parte muy importante y habitada del país quedaría sumergida por las aguas.

A la hora de la verdad, nos guste o no nos guste, todo depende de los intereses del Tío Sam.

L'Albert ha dit...

Da un poco de miedo JoseLluis todo esto, a veces da la impresión que siempre buscan alguna cosa para meternos miedo, o es la guerra nuclear o el calentamiento o que vuelva el Acebes, siempre hay un motivo para tener a la gente entretenida mientras incrementan el saldo de sus cuentas en paraísos fiscales que hacen mas daño que el Sadam y nadie los invade (en misión de paz).

El preocuparnos por el medio en que vivimos ha de ser una costumbre independientemente de que este de moda o de campañas, ha de ser una opción personal, una cosa que forme parte de la educación de cada uno y lo contrario ha de estar mal visto socialmente, como me parece que cada vez lo es mas, afortunadamente.

L'Albert ha dit...

Aquest any ens cita en Gordon Braun en el seu blog

http://www.number10.gov.uk/Page20931

Hem tingut el blog oficial de Google participant en la campanya

http://googleblog.blogspot.com/2009/10/green-tour-of-google-campus.html

I la CNN ha dedicat també un article.

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/10/14/blog.action.day.climate/

Entre molts d'altres

Sembla que segons dades dels organitzadors anem cap els 10.000 bloguers amb 13 milions de visites de 150 països.
Ara a esperar la cita de Barcelona i desprès a Copenhage.