jocs florals

jocs florals

divendres, 6 de juliol del 2007

Poc oportu

Acabo de llegir en el blog del alcalde una nova entrada on fa referència al clavegueram de Can Massuet.

Entenc que estigui content de que el projecte vagi endavant, jo també ho estic.
Pero com a veí de Can Canyamars la noticia – per dir-ho de una manera cordial – la trobo poc oportuna.

En la entrada anterior fa esmena de la problemàtica de Can Canyamars on els veïns tenim un projecte d’urbanització on hem de pagar fins i tot els estudis previs hi ha continuació ens col·loca la noticia de que a la urbanització del costat -que l’ajuntament va recepcionar fent la vista grossa – les administracions es gastaran 5 milions d’euros, la meitat del projecte de Can Canyamars.

Vostè diu que no, pero la sensació que tenim aquí es que ni han dues vares per mesurar.

La evidencia es clara ni han ciutadans que estan “recepcionats” i altres que no, això en són dues categories.

A uns els paguem tot i a altres els hi fem pagar tot.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, no se a qui dirigir-me i ho faig ( sense saber si es una persona física, una entitat o algú del poble, això no em queda clar) d’una manera bastant preocupada envers l’escrit que llegeixo sobre el clavegueram de Can Massuet i les inoportunitats que explicites.
Be,dir que aquest tema del clavegueram es un tema d’antuvi que podria donar per fer un llibre de com s’ha portat per les administracions, tant locals com autonòmica, podríem entrar-hi en una dialèctica de confrontació de interessos veïnals i sobre tot, caure en el parany, i crec que tu ho fas, de veure o fer veure ciutadans de dues classes que competeixen per un mateix dret. Manifestes un contradictori estat satisfactori de l’aprovació del projecte, quan després trenques amb la frase final a la que després em referiré .
Doncs dir-te que des de la nostra associació de veïns de Can Massuet del Far estem treballant amb molta força en aconseguir, no aquesta obra, si no d’altres a les quals no em tingut accés per qüestions pressupostaries unes vagades, per problemes de projectes d’altres o per inversions en d’altres nuclis en uns altres moments. A banda, també treballen per poder cohesionar un gegant de 40 kilòmetres de carres i mes de 2500 habitants censats i alguns mes per fer-ho, hi això porta molta feina, molta de ella per evitar tensions, construir front a la destrucció que sovint ens proposa molta gent.
Quan dius que uns paguem i a d’altres li paguen tot, crec que ho fas de manera desafortunada ( i espero que no desitgis altres interessos), et referiràs suposo a un altre poble, a la gent del centre? o no se qui, no oblidis que Can Massuet va estar pagant una quantitats per pam de terreny durant molts anys. No se si seria convenient i no ho crec, però et demanaria que donis xifres de inversions en Can Massuet, i en la resta del poble del passat quadrienni, però si anem mes enllà podries dir quants cales heu pagat vosaltres fins a aquets moments, per almenys, no enterbolir mes el panorama.
Fa uns dies uns veïns de Can Canyamars fèiem una pregunta, volien saber si posarien pals a les rodes per aconseguir que es fes un projecte amb un bona subvenció publica, ho fèiem perquè, el assumpte podia afectar a les inversions generals, jo vaig dir que això no hauria de ser una disputa entre veïns, però que hauríem de veure l’impacte general.
Recuperant de nou les suposades, per tu disputes, torno a insistir que el teu to, la teva orientació i la frase lapidaria A uns els paguem tot i a altres els hi fem pagar tot, li fa perdre el valor reivindicatiu legítim i correcte que hauria de tenir i que ninguna persona amb un mínim de llums posa en qüestió, el que malauradament tu de manera clara qüestiones per altres.
Posar en dubte una obra publica com el clavegueram de Can Massuet que tant de cales perduts, subvencions pactades i altres que segur tu mateix coneixes, apel•len a falses disputes, lo únic que aconsegueix es perdre de vista el objectiu comú.
Mira per on que la frase que feia servir l’alcalde en l’anterior article Aquest mandat ha de ser el de can Canyamars! A mi m’he donava certa preocupació, ara, tinc clar que anem pel bon camí.
Repensa una mica la llenya llançada al foc, que al final podrà cremar-te a tu i a d’altres que vagin per aquest camí, i això no fa donar més força a la veu clara i legitima de la gent de Can Canyamars.
Creiem que sempre es millor ajuntar que separar, que les forces son minses per anar-hi llançant-les a la riera, nosaltres aposten actualment per equilibrar diàleg, consens i reivindicacions amb una acció respectuosa, ferma i de responsabilitat, exigint als poders pertinents la seva solució, ja siguin locals, comarcals, provincials, autonòmics o estatals. En aquest línea i amb aquesta filosofia i objectiu ens posarem d’acord.

Silvestre Moreno
AVV Can Massuet del Far

Anònim ha dit...

Silvestre, nomes dir-te que en soc conscient de la vostra tasca, que la valoro, que la respecto i que en soc un defensor del vostre treball.

Desprès de tot el que em dius em sembla que no em dec haver explicat be.
Jo no he ficat en cap moment en dubte cap inversió en cap lloc.
Es mes he mostrat la meva alegria per la solució d’un problema que sembla mentida que encara el tinguem pendent.

Jo trobo poc oportú anar a un barri i dir que las administracions no el poden ajudar en res i a continuació anar a altre barri i dir tot el contrari.
La meva queixa no va adreçada per el que diu a Can Massuet si no per el que diu a Can Canyamars.

Agraeixo la teva intervenció que em dona peu a fer un parell de comentaris al respecte per intentar que tots tinguem una mica mes clara la problemàtica que tenim els veïns de Can Canyamars.
En quatre ratlles comentar que es una urbanització que es va crear als setanta, que mai las administracions han gastat aquí un cèntim ( en 30 anys) , que els veïns i propietaris estem aquí complim escrupolosament la legalitat vigent i contribuïm amb els nostres impostos com qualsevol altre al benestar de la resta de la gent.
Entén que tinguem la pell mes fina en algunes qüestions.
Entén que la meva valoració del comentari – que no del fet- sigui diferent.

Actualitzo el perfil i així saps a qui dirigir-te.

Anònim ha dit...

Amic Silvestre. Amic Albert.

No sabeu la satisfacció que em dona poder llegir els vostres comentaris, plens de raons, paraules, arguments i coneixement del tema, sense que hi hagi cap altre comentari fora de to, o amb certa carrega de crispació.
Malauradament, el problema de Can Canyamars, com tants altres en el nostre poble, esta provocant en certs ambits veïnals unes reaccions certament fora de lloc, amb comentaris grullers i desafortunats que no ajuden a la cohesió.
Estic orgullos de l'AVV de Can Massuet del Far, pel seu taranna actiu socialment, pero també ho estic de l'amic Albert, per la seva tasca plena de bones intencions.
Com podem tots imaginar, el cap i la fi, del que estem parlant tots es de peles. Esperem que el projecte es porti amb tota la transperencia posible, amb la maxima participació del afectats i sobre tot que els responsables dels afers socials al poble estiguin alerta d'aquells casos on l'impacte economic pugui anar mes enllà del que es podria considerar com a despesa/inverssió "normal". Estic parlant de la gent gran o d'aquells que per la seva situació economica no puguin afrontar el cost que li pertoqui.
Salut i Feina
Eduard Garcia i Iñiguez
Esquerra Dosrius
||*||

Anònim ha dit...

jo també vui donar gràcies l'Albert per al tracte que esta donant a tot aquet tema tant delicat, es una persona amb la que es pot parla i que a fet molt per als seus veins, gràcies Albert als que et coneixem estem veién que ets una gran persona.

Anònim ha dit...

Desde aqui vull també a titol personal aprofitar per agraïr les tasques fetes tant desde la associació de Can massuet, com al Albert, a Can Canyamars. Fora disputes que hem pogut tenir, estic convençut que estem aprop del final d'aquests problemes, i que mes que mai no ens hem de confrontar entre veïns.
Estic totalment d'acord amb el Albert, en que el comentari del Jo es desafortunat a Can Canyamars.
No es poden dir certes coses quan la sensibilitat està a flor de pell.
No ens pot dir fa dos mesos que una quantitat de 5 millions no hi pot fer front el ajuntament per a Can Canyamars (com alguns partits deien), i ara dir que els gastaran a Can Massuet. I tantes altres coses...

Sé que alguns ens atacaran a la "nova associació" perque diran que amb el tema als tribunals s'endarrerirà tot, però ho sentim molt, hem intentat molts cops anar per vies de diàleg, i ens han tancat les portes.
L'ultima proba la vam tenir ahir a la sala de plens on es va negar a que un NOTARI aixequès acta del que allà es parlés. Estem cansats de sentir dues versions, i es per això que vam demanar un NOTARI, ja que ahir no hi havia la secretaria del ajuntament per fer-ho.
A més a més, la resposta que acabem de rebre a les nostres instancies de fa 2 mesos ens obliga també a anar per via judicial.
Per descomptat que volem que s'arregli, pero com hem dit en repetides ocasions
"NO A QUALSEVOL PREU".

Santi Rivelles
Assoc. Veïns Can Canyamars

Anònim ha dit...

Agraeixo a en Santi el seu comentari especialment per venir d’una persona que dedica la seva atenció i el seu temps per lluitar per el que creu just.
No tinc memòria de cap disputa amb tu , las vegades que hem parlat ho hem fet sempre en un clima cordial i per la meva part de buscar els elements que compartim.
Tot el que hem fet en la associació ha estat basat en el respecte, entenem que la família del promotor te tot el dret de defensar el que per ells es legítim i de la mateixa manera crec que tothom entendrà que elegiu vosaltres o qualsevol veí la opció dels tribunals per defensar el que considereu injust.
Els projectes que s’aprovaran properament ens imputaran unes despeses.
Las persones que ho considerin un perjudici tenen el respecte de tothom a defensar ho en els estaments que considerin necessaris, ¡ faltaria mes.
Si tenim un perjudici algú en serà el causant i per suposat no ho som els propietaris.
Nomes demanaria reciprocitat, demanaria també respecte per els tècnics i la gent del ajuntament que fan la seva feina com ells creuen millor, respecte per la família del promotor que com tothom procura per els seus interessos i sobre tot respecte per la resta de veïns i propietaris que una vegada acabi tot això hem de poder fer una paella tots plegats.
Si no es així llavors el cost si que serà molt elevat.

Anònim ha dit...

Crec que l'enfrontament que està provocant tot aquest tema del clavagueram no ens convé a cap de nosaltres, es totalment lògic que l'ajuntament s'en faci carrec del clavagueram de Can Massuet, el denominen "CLAVAGUERAM MUNICIPAL" quan han de cobrar els permisos de conexió (ho se perquè hi he treballat), i evidentment tambè els hi cobren les "TAXES MUNICIPALS DE CLAVAGUERAM", doncs ells ho han de sol.lucionar que per això cobren 40 mil euros i + l'any. El de Can Canyamars tambè l'han denominat igual, i es per això que tambè demanen el mateix per nosaltres, perquè hem d'entrar amb debats inutils sobre si els hi fan a Can Massuet i a nosaltres no, jo crec que ho tenen clar, encara que no ho volen admetre, que a Can Canyamars tambè.

Jordi Fort

Anònim ha dit...

Per cert, l'idea de la paella hem sembla molt bé, m'apunto. Un bon lloc, l'esplanada que envolta les ruines de Can Feliu, primer fem neteja com a activitat social i despres dinar popular, que us semblaria.
Jordi

Anònim ha dit...

Jordi, ojala que tinguis raó amb el clavegueram.
Pro la gent que te que decidir te altre opinió, pot ser que ho tingui que decidir un àrbitre o un jutge.
Crec que la família Estevadeordal te un contenciós per aquest assumpte.
A la que surti la sentencia, si no ho hem pagat encara que ho descomptin i si ho hem pagat dons que ens ho tornin i aquí paz i despues gloria.

La meva opinió personal, que tot depèn de la interpretació que es faci de la llei , pro la interpretació ha de ser igual per els dos cassos, dons estem en la mateixa situació.

Al llarg dels anys hem fet el mateix els propietaris de las dues urbanitzacions ojo tenint en compte nomes el clavegueram dons ells van pagar uns diners i van oferir al ajuntament unes parcel•les per que las obres es fessin, dins aquestes obres no estava inclòs el clavegueram.
El que pasa es que abans els requeriments per recepcionar eren inferiors als d’ara com pasa en tots els àmbits i si esperem mes , mes car serà dons els parlaments no paren de legislar i ser mes exigents.