jocs florals

jocs florals

dijous, 27 de maig del 2010

Dosrius Evolutions



Pel que fa al la composició del proper ajuntament, no cal explicar gaire que CiU es una formació amb voluntat i capacitat per governar, ho esta demostrant a diari en multitud d'ajuntaments i ara altre vegada a la Generalitat o a la resta d'institucions i ho fa amb fiabilitat i responsabilitat.

A Dosrius no hem fet quatre frases que quedin be en un tríptic per enlluernar a la gent, nosaltres la majoria del temps ho hem empleat en l'estudi i l'elaboració d'un programa seriós, estructurat per fer front als problemes que te actualment el municipi,  amb una perspectiva de futur i la voluntat es portar lo a la practica.

El resultat de les passades eleccions a la resta del principat proporciona una força i unes capacitats que entenem que el municipi no pot perdre i ens agradaria també que es poguessin aprofitar.

Pel que fa en concret  a la nostra problemàtica, es trobem ara que al front de  la Generalitat tenim persones que han estat fins fa poc veïns nostres, o han passat la seva infantesa jugant per els carrers de can Canyamars, algun d'ells s'emociona amb la pel·lícula Herois ja que el porta imatges i records de la seva infantesa a Dosrius.

Podem anar a parlar dels nostres problemes amb persones que gestionen abundants  recursos, a les que no les tenim que explicar res, que no nomes parlem de dades tècniques o legalismes  si no de records i sentiments  i no em refereixo nomes a Canyamars, si no a la totalitat del municipi.

Tota aquesta palanca que podem fer  en aquesta difícil conjuntura des da CiU, seria absurd que la perdés el municipi per les diferencies o rancúnies o la poca alçada política d'algunes persones.

No busquem alcaldies,  sous ni llocs de rellevància, tots tenim la nostra feina, nomes ens agradaria pòquer contribuir amb la nostra col·laboració a resoldre les moltes mancances que te a tots els nivells el municipi.

Espero i procuro que per una vegada siguem capaços de deixar de banda egoismes, enfrontaments  o necessitats personals i per sobre de qualsevol altre consideració els pactes o acords d'aquesta legislatura es facin pensant en el  que seria millor per el conjunt del municipi. 

Entenc que donada la conjuntura que estem travessant, amb molta gent sense feina i altres amb moltes dificultats, amb un municipi ple de problemes enquistats, amb uns recursos cada vegada mes minsos i amb una societat farta de tantes tonteries,  no podem pensar en anar en contra de ningú, ara el que toca es ser responsables i anar tots a favor de l'interès comú, hem de procurar ho i intentar ho fins l'últim moment.

7 comentaris:

Edgar Ollés. ha dit...

Bona tarda, Albert
No entenc gaire l'entrada que acabes de fer, tot i que sospito que estàs pensant amb en Lluís Recoder com una persona que pot ser sensible al problema de Can Canyamars. El millor pel municipi és que hi hagi un equip de govern honest i capaç. Estem d'acord, oi? I els que no siguin honestos ni capaços i obtinguin quota de poder, perjudicaran els interessos municipals.
Així, doncs, cal que triomfi l'honestedat i la capacitat per sobre de l'ineptitud i l'interés particular deshonest.
És evident, i jo m'atreveixo a dir-ho, que si hi ha pacte PSC i PP és perquè s'actua des de la més absoluta incoherència i algú s'estarà empassant els seus principis per tocar poder. En el cas d'un pacte a tres bandes, aquesta contradicció no existeix, malgrat que pugui haver algunes antipaties personals que el dificultin molt, perquè CiU i PP no estan tan lluny en moltes coses i la heterogeneïtat de la PAC li dóna molta llibertat per muntar equip amb qui sigui excepte amb el PSC, ja que no tindria sentit que aquells que s'han presentat com l'alternativa al govern -i ho són- pactés amb el propi govern.
I no ens oblidem d'un possible govern en minoria, on l'oposició sí que pugui incidir en els pressupostos i les despeses de càrrecs electes.

Xavier Fageda ha dit...

Hola Edgar, és veritat La Pac som un grup heterogeni i tenim tota la flexibilitat que nosaltres vulguem, doncs no ens devem a cap jerarquia de partit, com pot ser el cas d'altres formacions. Però, això no ens fa adaptables a qualsevol proposta.

Al meu criteri, em resulta tant incoherent un pacte PSC+PP com un PAC+CiU+PP.

Edgar Ollés. ha dit...

Hola, Xavier
Em sembla bé i molt seriós que, com a membre de la PAC, apostis per un govern en minoria i que no es pot pactar a qualsevol preu. El perill apareix quan el govern deixa d'estar en minoria i pacta amb un grup. Llavors, la capacitat d'incidir de la PAC queda diluïda. Segons la meva experiència, si no hi ha majoria absoluta i existeix la mínima possibilitat de fer un bon pacte de govern amb un programa d'actuació ben definit, és el millor que pot fer la candidatura per ella mateixa i pel municipi. Anem a l'ajuntament per tenir poder de decisió. És molt ingrat trobar-te sense poder incidir en cap decisió i desaprofitar tota l'empenta que es porta després dels magnífics resultats obtinguts. Un govern socialista com el que hi ha hagut, a més de ser espantós pel municipi, mina molt la moral dels que el pateixen des de l'oposició si es sent fort.

Xavier Fageda ha dit...

Edgar, potser tens raó. De fet, la teva experiència t'avala. Cosa que la meva és zero. Però, no veig ni viable ni sostenible cap pacte. Potser sóc massa idealista. Que hi farem. Tanmateix, com he escrit en un altre comentari, La Pac és un grup assembleari i com a tal és prendran les decisions.

Enrique Garcia ha dit...

Entiendo que este blog es de CIU...El problema que teneis es que teniais un pacto preelectoral entre La PAC i CIU, pero que mala suerte, entre los dos no sumais mayoria absoluta, esta es la politica, todos tienen sus intereses , hasta vosotros. Aver quien pactara con quien..........Tambien creo que un grupo asambleario seria nefasto para llevar adelante una politica coherente en un ayuntamiento, demasiados a decidir.Yo he votado al PP , y lo unico que quiero es lo mejor para el municipio en el que estoy, y creo que el PP sera decisivo, espero que coerente con su programa.

L'Albert ha dit...

Hola Enrique, agradezco tu opinión, al respecto me gustaría aclarar algunas cosas, yo he ido en las listas del grupo municipal de CiU como independiente puesto que no milito en ninguno de los dos partidos que forman la coalición, el blog no es de CiU, como no lo seria del Barça por ser yo un simpatizante que se alegra mucho de sus victorias.

Así y todo desconozco el pacto preelectoral que citas, lo que si hay es una relación magnifica y por mi parte admiración por lo que han hecho las personas que integran la PAC, esto y un programa que coincide en bastantes aspectos facilita el dialogo y como consecuencia del mismo, el entendimiento, cosa que no ocurre con otras personas.

Yo creo que todos tenemos los mismos intereses, que el municipio funcione de la mejor manera posible, lo que ocurre es que cada uno tiene su punto de vista.

De momento hemos de aceptar que un grupo asambleario ha obtenido mejores resultados que otros que no lo son, que disponen de un respaldo exterior y con mucha más experiencia en elecciones, luego tenemos la evidencia que funciona y que funciona bien.

El mapa electoral que tenemos es fiel reflejo de un municipio dividido y fragmentado, esto no es bueno para nadie, en mi entrada apelo a la responsabilidad de todos para evitar que estas divisiones se conviertan una vez más en motivo de enfrentamiento, cuando lo que en mi opinión sería deseable es que supiéramos sumar lo bueno de cada formación en beneficio del interés común, CiU puede aportar muchas cosas, los demás también, vamos a perderlas en personalismos, descalificaciones fanatismos y discusiones inútiles o seremos capaces esta vez de aprovecharlas?.

Anònim ha dit...

Ya que este señor es el del pp ( y no quiero ofender a nadie ) haber si son capaces de hacer lo que prometieron en el dabate de bajarse el sueldo el 25%, en caso de que hagan un pacto con Jo.