jocs florals

jocs florals

dimarts, 30 de setembre del 2008

No, no som perfectes


El proyecto  reparcelación actual ( el del susto ) no solo tiene partidas duplicadas por importe de 3.500.000 €.


También tiene otros errores importantes que prefiero no citar para no echar mas leña al fuego.


A esto hay que unir algunas sentencias recientes que pueden provocar modificaciones en la estructura del mismo.

Por todo esto me atrevería a decir que es un proyecto muerto, que de facto ya no existe.


Ya no volveremos a oír nada de él, se hará el silencio.


En la duda de si enterrarlo o incinerarlo también me atrevería a decir que será incinerado,  así no dejara pistas.

Con lo que todo quedara reducido a un montoncito, un montoncito pequeño de cenizas que nos cuesta  a  los propietarios  veintitrés millones setecientas mil pesetas .


A que tienen narices de cobrarnos el próximo.

34 comentaris:

Anònim ha dit...

Alguna responsabilitat hi ha d'haber hi, vaya diria jo. També ara serà el moment de que totes les persones i empreses afectades per la suspensió de permisos durant un temps superior al admès per llei, puguin fer les reclamacions per danys i perjudicis ocasionats. Vaya que podria ser que tots els veïns de Canyamars, Dosrius i Can Massuet tinguem que acabar pagant per fer front a totes les demandes que l'ajuntament es pot trobar li vinguin a sobre. Ja hi ha gent que tenen els seus advocats treballant sobre aquest tema.

J.Fort

L'Albert ha dit...

I al promotor que, ningú pensa en ell, els problemes i les despeses que tenim son conseqüència de la seva actuació , en acabar ho hem de tenir en compte.

Al cap i a la fi l’ajuntament es qui esta buscant solucions.

Hem de tenir ho en compte.

Deixam fer una mica de conya penso que la pel•lícula que estava anunciada com a “superman” la han canviat i estem veient “los increíbles” 

Anònim ha dit...

Espero que tengan vergüenza y no tengan narices, por que si tiene narices entonces no tendrán vergüenza.
Este proyecto lo firman 2 abogados, 2 arquitectos, 2 economistas, 2 administrativas y " 1 CALCULISTA ", osea 9 "istas",que se suponen son profesionales cualificados, se supone que la responsable municipal del Ayuntamiento lo avala, y el equipo de gobierno municipal lo da por bueno,(todos juntos nos cuestan un pastón) y tiene que ser un particular el que se de cuanta de un error de 3.5 millones de euros duplicados que tendriamos que pagar todos los vecinos.
Yo creo que el Alcalde tiene que empezar a exigir responsabilidades a todos los implicados y responsables del proyecto y actuar en consecuencia, también tendria que aprovechar para realizar un examen de conciencia sobre su propia responsabilidad.
Alguien tendrá que ser el responsable de esta chapuza y seria muy sano depurar responsabilidades y que desde el Ayuntamiento se haga publico.
Se me ocurren muchas palabras para describir esta situación; incompetencia, ineptitud, ineficacia, impericia, torpeza, inutilidad, irresponsabilidad y un largo etc.etc.... en fin que a buen entendedor pocas palabras bastan.
Albert, gracias por la parte que a mi me toca y espero ahorrarme.
Por cierto el Sr. "CALCULISTA" que forma parte del equipo de redacción del proyecto ¿es un Sr. que sufre de cálculos en el riñón o es el Sr. que hace los cálculos para poner precio al proyecto y a la cuota que cada vecino tenemos que pagar?

José Luis Rueda

L'Albert ha dit...

El proyecto se lo encargaron hacia el año 2000, no seáis tan duros con ellos porque a lo mejor se han equivocado con las prisas.

Mira que os gusta sacarle punta a las cosas

Anònim ha dit...

T'explico el que vol dir "calculista" en el mon de la construcció Josep LLuis. Quan demanes un projecte a un arquitecte, ell et fà els planols, valora el tipus de terreny i "calcula" la quantia de ferro i formigó per fer que la teva estructura sigui solida, com va fer el teu arquitecte en el seu moment. Quan el propi arquitecte o bé s'en vol desentendre o no en sap prou per fer aquesta feina, contracte a un "calculista", aquest senyor, té un ordinador amb un programa que pitjant una tecla li diu que posis X kg. de ferro o X m3 de formigó, fin aquí tot bé, pero el programa informatic no té en compte les diferents peculiaritats, en definitiva que sovint ens trobem que per un forjat que en tindria prou amb 7 o 8 cents kg. de ferro ben valorat, els "calculistes" poden arribar a prop dels 3 mil. Els bons arquitectes t'estalvien diners, els mediocres ho subsanen fent obres més cares. Malgrat tot això, fà un any i mig, vem advertir a tothom i sobretot a l'ajuntament que el projecte no estaba ben elaborat ni calculat, l'ajuntament va desestimar totes les advertencies que els vem fer i van continuar endavant, per tant crec que no son ells qui han de demanar responsabilitats als tècnics, sino nosaltres als politics. En quan al tema de la suspensió de permisos, la majoria d'ajuntaments en lloc de suspendre els permisos, fan que el que vulgui construïr faci una provisió de fons a compte de l'arranjament, aquesta es la forma més habitual d'actuar de la majoria dels ajuntaments, la decisió de suspendre permisos es exclusivament politica i la llei comptempla que es pugui fer per l'altre sistema. Amb tot això ens hauriem de preguntar perquè s'han mantingut els permisos suspesos més enllà del temps normal i sense necessitat que es suspenguesin ( tú mateix n'has estat molt afectat per aquesta mesura)? Potser el motiu l'hauriem de buscar amb una empresa constructora gran que està construïnt a Dosrius i no li convenia tenir competencia de vendes en tota aquesta zona.

J.Fort

Anònim ha dit...

Albert, recordo en un plè que vas demanar com s'utilitzarien les parcel.les que el promotor havia dipositat com a aval en el ajuntament i que l'alcalde et va fer callar, suposo perque no interessaba que s'en parles d'elles. Ens en podries fer cinc centims sobre quines parcel.les eran i quantes, també ens agradaria saber si aquestes parcel.les s'han inclòs en la llista de "paganas" o "per error" no hi estan incloses.

J.Fort

Anònim ha dit...

Gracias por la explicación Jordi, es evidente que el equipo que ha redactado el proyecto tiene una responsabilidad enorme (en un país serio se les inhabilitaría profesionalmente),pero somos lo que somos y aquí nadie asume responsabilidades ni politicos, ni técnicos (que se lo pregunten a los del Carmelo).
Estoy totalmente de acuerdo contigo, en que le responsabilidad se la tenemos que pedir a los políticos, por que ellos cobran un sueldo por gestionar nuestros impuestos y se están cubriendo de gloria.
Estoy de acuerdo con lo que dices sobre la suspensión de los permisos de obras, el Ayuntamiento a dejado de ingresar un dineral, que junto con lo que no habrían recaudado en concepto de IBI de las casas nuevas que se habrían construido, bien podían haber asumido parte de su responsabilidad histórica como administración y haber destinado una parte de este dinero a Can Canyamars.
Seria interesante que ahora que esta de moda publicar las balanzas fiscales a nivel estatal, el Ayuntamiento también las publicase a nivel municipal.
Albert, tienes razón las prisas nunca son buenas y tenemos que asumir que les pillo por medio el cambio de moneda de Ptas. a Euros en el año 2002, es fácil de entender que se hayan hecho la picha un lio y se hayan equivocado en 3.5 millones de €.
Bueno ahora a esperar haber cuanto tardan en dar una explicación desde el Ayuntamiento, por que hablando en serio esto se esta convirtiendo en una vergüenza y un escandalo.

José Luis Rueda

Anònim ha dit...

Joder, esto es lamentable, parece el camarote de los hermanos Marx. O sea que despues de intentar matar a los vecinos de un susto provocado al ver el precio del presupuesto, ahora resulta que lo han hecho con el culo y que acabara en la papelera. Joderrrrrrrrrrr.
Bueno y a todo esto ¿quien es el responsable? ¿Rodaran cabezas?. Si tal como dice Albert el proyecto esta muerto al menos espero que el proximo se haga con mas "seny"
Saludos

L'Albert ha dit...

Les parcel•les dipositades per el promotor de la urbanització com a garantía del 12 % de les obres pendents son les 606,607,608,609,610,611 y les 436,438 i 438 bis.

Les obres evident ment no estan fetes, de estar ho no tindríem projecte.

Ara les 6 del primer grup i la 438 bis estan adjudicades a la herència jacent de Antonio Estevadeordal, es a dir, al promotor.

A mi no em van tornar la fiança que em van demanar fins que no vaig acabar les obres.

Això deu anar d’altre manera.

L'Albert ha dit...

He de fer una rectificació, el projecte d’urbanització es va encarregar als voltants del 2002.

Es una errada que he localitzat en l’anterior comentari meu.

Anònim ha dit...

Albert, això que esta passant en aquesta urbanització és una vergonya! Encara no sé com l'alcalde que tenim actua d'aquesta forma, se li ha pujat la majoria el cap, sembla més aviat un adolescent quan compleix els 18 anys i es creu gran, que ho sap tot, fins que s'estrella amb la realitat.

Gracies per tot el temps que has dedicat en la nostre urbanització.

L'Albert ha dit...

L’ha agafat distret, deu tenir altres cosses en el cap perquè fins les passades eleccions estava a sobre.

Això es que te masses cosses en el cap, es d’esperar que ara tornin a fer l’esforç i ho mirin tot amb molta atenció, caray que ara son peles dels veïns el que estan tocant i esta costa’n molt de viure.

L'Albert ha dit...

L’Eduard ha penjat el projecte de reparcel•lació a la pagina de Esquerra, en la adreça.

http://cid-98d19e36f623728a.skydrive.live.com/browse.aspx/Documents%20d|4Esquerra%20Dosrius/Can%20Canyamars/Projecte%20de%


També ha penjat el d’urbanització pro no li va be.

Gracies per el servei.

A la que li vagi be l’enllaç del projecte d’urbanització podreu comprovar com l’iva esta carregat en els dos projectes duplicant ho i les partides 010101,010201,010203,dels dos projectes son exactament iguals.


I també podeu xafar deixar el que paga el veí.

Anònim ha dit...

Albert, m'has deixat bocavadat, he entès bé que les parcel.les reservades en diposit per l'execució de les obres d'urbanització se li han tornat al promotor sense que haigi acabat les obres? Confirmem ho perquè si es així demà mateix contacto amb el meu advocat, crec que ja ho hem deixat passar massa, cada dia surten noves evidencies que en tot aquest process en el unic que s'ha beneficiat es al promotor, el mateix que va anar dient que subvencionaba la primera campanya del partit gobernant, no se si es cert, però renoi, tot indica que les coses van més enllà del que ens hauriem pogut imaginar.

J.Fort

L'Albert ha dit...

Fins i tot te una lògica, en el registre estan a aquest nom i en conseqüència surten igual en el projecte.

El que penso jo pobre de mi, es que l’ajuntament no ha executat mai l’aval perquè deu estar esperant que acabi les obres.

Fitxat que la majoria de les parcel•les estan en un lloc on el promotor no va ni fer els carrers,,, perquè gastar diners si no las podia vendre.

Jo fa anys que en l’expedient de can Canyamars vaig veure les escriptures, ves i comprova-ho per tu mateix .

La situació de les parcel•les la pots veure en els plànols del projecte d’urbanització, ( en la pagina d’esquerra republicana) si vas a mirar las in situ comprovares que estan enmig del bosc, a baix de tot en un torrent.

Pro tot aquest sarao no l’ha format aquest equip de govern, això ja ve d’antic.

Anònim ha dit...

¡Que difícil no lo están poniendo, desde el Ayuntamiento a los que no queremos ser mal pensados!
Parece mentira que tenga que ser un partido que no tiene representación en el consistorio, el que facilite el proyecto colgándolo en la red,¿no les da vergüenza al Ayuntamiento de cobrar 5€ por darte la información en un CD? ¿a que se dedica la regidora de Comunicación?, ¿Esta muy ocupada y no puede hacerlo ella, en la web municipal?
J.L.Rueda

Anònim ha dit...

Nomes espero que no estigui fent alguna cosa il•legal penjant els projectes a la xarxa, però sincerament nomes ha estat amb la intenció de facilitar informació als veïns. No costa tant obrir les portes a la gent.
Per cert, no us ho perdeu. Resulta que emparant-se en les recomanacions de l'agencia Catalana de Protecció de Dades, han retirat totes les actes de ple i de JGL del web de l'ajuntament. De fet no ens perdem gaire ja que les que hi havia eren d'un any enrere al menys. Ajuntaments com el de Llinars del Vallès, on l'alcalde es el company Martí Pujol, es poden veure actes de plens i de JGL del mes d'agost d'enguany.
Si em permeteu el comentari en relació a tot aquest enrenou del projecte (no m'agrada fotre la grapa gaire per que no se'ns digui que ens aprofitem de la situació), voldria dir que el mes greu de tot no son les errades que puguin existir (que ho son), sinó l’absència d'informació. Em resulta increïble que no s'hagi fet ni una nota de premsa, ni una carta a les associacions, ni una sola reunió. No ho puc entendre.
Preó es clar, el cap i a la fi, s'acaba assabentant molt poca gent d'aquest tipus d’actituds.
Salut
Eduard

Unknown ha dit...

Per cert, els enllaços ja estan be. Ja es poden veure ambdos projectes.
Eduard

Anònim ha dit...

Eduard, a mi como vecino y afectado me parece genial vuestra iniciativa, es reconfortante ver que hay gente que se dedica a la política y que trabaja para defender los intereses de los vecinos, lo que es una vergüenza es que no lo haga el Ayuntamiento y lo tengáis que hacer vosotros que ni siquiera estáis dentro.
Solo vosotros y Progrés Municipal en el blog del Edgar, colaboráis activamente con los vecinos con el problemazo que tenemos.
Seria muy interesante que CiU y el PP y el mogollón de candidaturas que se presentaron a las elecciones, se mojaran y nos explicarán que están haciendo.
Aunque es verdad que en esta legislatura el equipo de gobierno municipal se lo esta poniendo a huevo a la oposición y quizá eso les produce pereza, muchos se despertaran cuando lleguen las elecciones municipales y entonces saldrán candidatos de debajo de las piedras que vendrán a Canyamars a pedir el voto.
¡Si Pablo Iglesias, levantara la cabeza!

J.L.Rueda

Anònim ha dit...

Menos mal que estoy sentada mientras leo todo el tema de la reparcelación...!!!
Estoy impaciente por saber la respuesta a tus alegaciones...que repercuten en el bien de todos. Si todo acaba en la papelera y esto se empezó en el año 2002 ¿Cuánto tiempo tardarán en hacer otro? Ay, creo que llegará antes el AVE a Francia!
Realmente Albert, es de agradecer todas las horas que le estás dedicando a este proyecto, y no me refiero sólo a las últimas. ¿Crees que sería conveniente convocar una reunión para explicar todo este tema? Yo soy una incondicional de tu blog, pero seguro que hay muchas otras personas que no.
Espero que rectifiquen el proyecto y se siga adelante con la urbanización, sería una recompensa a todo el esfuerzo y el tiempo que has dedicado desde hace años.
Un abrazo,

Ana García

Anònim ha dit...

Ànims!

L'Albert ha dit...

Ana, el proyecto seguirá adelante, no tengas ninguna preocupación.


La faena mas importante esta hecha, ahora es de esperar que miren atentamente las alegaciones y hagan las rectificaciones pertinentes para dejarlo todo bien.


Lo pueden hacer de dos maneras, como la anterior, tardando 18 meses en contestarlas con una frase de cajón y mientras tanto y sin hacer ruido aprobar un nuevo proyecto o, como seria deseable ahora que se trabaja con el dinero de los ciudadanos, hacer las cosas con luz y taquígrafos, porque no hay nada que esconder.


Si alguien tiene razón en sus alegaciones poco cuesta darle las gracias por mejorar el proyecto y si no tiene razón se le dice tranquilamente.

La actitud de tapar las cosas e ir como a escondidas, por mucho que la ley se lo permita siempre es sospechosa y cualquier error da pie a pensar que es intencionado con el fin de aprovecharse unos pocos


Son personas inteligentes y esto les servirá de experiencia para el futuro, ten en cuenta que uno no arregla una urbanización todos los meses, que es la primera que hacen.

El equipo que gobierna es eso, un equipo y si alguno tuviera malos pensamientos hemos de tener la tranquilidad que los demás, personas honradas y trabajadoras le corregirán el rumbo.


Convocar una reunión, a mi me supone muchas horas que no dispongo, desde el blog se puede llegar a un porcentaje cada vez mas elevado de los propietarios y sirve también de experiencia para otras.

También pienso que tantas voces lo que hacen es atabalar y confundir hasta que ya no sabe uno a quien hacer caso.

Saber que tienes el apoyo de la gente da mucha energía, así que no digas que no haces nada.

Ya veras como tendrás unas calles nuevas que las vas estrenar tu, para pasear, para correr para que las disfruten los niños y de esto de ahora nadie se acordara.

Anònim ha dit...

Albert, me reconforta tu escrito...

Un abrazo,

Ana García

Anònim ha dit...

Albert
ja torno a ser un català emprenyat.
Em costa d' entendre que es treballi tan malament tenin tan de temps (anys) per fer la feina.
Jo sempre comparo la gestió de les Institucions amb la de l' Empresa privada, així també m' imagino les consequencies que tindrían aquests resultats en una privada.
En aquest cas, no se si es salvaría el Gerent, però els de més avall hauríen begut oli.
Pere de Canyamars

L'Albert ha dit...

Bona manera de comparar, pro aixo no es empresa privada Pere, es tot el contrari..

Veient com pot arribar a funcionar, a vegades entenc com en els països de “economía planificada” l’estat tingui que tancar les fronteres per que la gent no fugi corren.

Els que es queden dins van tot el dia plens de vodka, ron o qualsevol beguda bona per evadir se de la realitat .

La historia esta plena de exemples d’aquesta mena, de com acaba vivint la gent, i de on va a parar el pais.


Nosaltres encara estem a temps, podem sortir i podem canviar les peces que no funcionen

Jo de moment no penso sortir.

L’estrany de tot es com una gent que es capaç de tenir tan ben organitzada una cosa tan complexa com la recaptació d’impostos taxes i sancions no sigui capaç de fer que la resta de serveis tinguin un funcionament tant eficaç.

Ja es ben curiós tot plegat.

Anònim ha dit...

Un tema que no se si algú el té en compte també, es que les medicions de una part importan de carrers no son correctes, en molts casos s'han medit a l'alça fins un 25% més, això es principalment acusat en els primers trams del carrer principal que parteix dels tallers, aquí podem trobar llocs que segons les medicions del projecte s'haurien de pendre fins a 7 metres a algunes finques. Es evident que els carrers no s'ampliaran en general cap a dins de les finques, per tant hem d'entendre que ens cobraran un 25% de paviment i treballs relacionats que el que realment faran.

J.Fort

Anònim ha dit...

Feia temps que no entraba al blog, i veig que està calent.
Jo nomès vull dir que no veig clar que ho aturin. Es mes, acabo de rebre una notificació del ajuntament, fem-me saber que les al.legacions que he presentat (en resposta a les seves respostes), estan fora de plaç.
De fet, una de les coses que els hi deia en aquest escrit que penjaré en algun lloc, es que sembla tot fet de mala fe (per exemple, ens responen les allegacions el 7 de agost, just acabades la festa major de Canyamars). Que volien, que no en parlesim entre veïns? Que pretenien, que no tinguessim temps de parlar amb els nostres advocats per les dates? Així ha estat, i vaig presentar les allegacions el 12 de setemnbre (Ells van trigar 18 mesos en contestar)i ara diuen que estan fora de plaç.

NO TENEN VERGONYA.
I el Jordi Fort te tota la rao en una cosa. S'han de demanar responsabilitats als politics perque nosaltres ja vam detectar que ens cobraben molt mes i així ho vam denunciar, i ens van fer callar. Es mes, ens van acusar de intoxicadors. Es clar, tot aixo el nostre alcalce ho ha esborrat del seu blog recenment. Recordo que també van venir a la 1ª asamblea que es va fer al pavello de Canyamars i van intentar convencer i dir a tots els veïns que sortien que els nostres numeros eren mentida. I es van atrevir a dir numeros. Es clar, era just abans de les eleccions, i tenien por de perdre.
On anirem a parar? Es que avui en dia els politics poden dir el que vulguin sense cap responsabilitat?

Sento llàstima de les persones que menteixen d'aquesta manera i no se com s'atreveixen a anar pel carrer.

Santi Rivelles

L'Albert ha dit...

Benvingut Santi, pot ser no ho he explicat be, el projecte continua endavant, el que passa es que te tantes modificacions que nomes es salven les dades del registre i la fulla de càlcul.

L'Albert ha dit...

Tinc pendent una entrada, quedaran aclarits tots els números de abans de les eleccions i els de ara, pro penso que es mes interessant deixar clar que el projecte te defectes, que els corregiran i que el cost es inferior al que diu la carta.

L'Albert ha dit...

Referent a les teves al•legacions Santi.

En el BOP Nº 198 de 18/08/2008 pagina 32.

Mira i veuràs com el dia 30/07/08 per decret d’alcaldia es van:

---- Estimar les al•legacions fetes al primer projecte.

---- Aprovar definitivament el segon projecte.

--- Aprovar inicialment el projecte de reparcel•lació ( el del susto )

He ficat un enllaç en el blog per facilitar l’accés.

Vas fora de plaç, es legal, pro no es maco.

L'Albert ha dit...

Em sap molt de greu donar te la raó Santi, m’agradaria dir-te el contrari, pro es cert que es diuen algunes mentides.

Gracies per la teva aportació.

Anònim ha dit...

Perdoneu-me que reincideixi en el mateix tema, però no acabo d'entendre perquè se li han retornat segons dius Albert, les parcel.les dipositades com a aval d'obres al promotor. A Can Massuet tinc entès que no es van tornar i van esperar alguns anys abans de auto assignarse les mitjançant algun que altre tripijoc. Si que té pès el nostre promotor que abans de quedarse les ells els hi tornen.

J.Fort

L'Albert ha dit...

Pot ser que aquest tema mes complexa ho deixem per aquets advocats que estan fent l’agost amb els propietaris.

Pot ser que els deixem algun assumpte pobrets que els justifiqui la minuta.

Pere de Canyamars ha dit...

Ja ho deia la meva avia, advocats i procuradors a l' infern de dos en dos.
Fora bromes, a vegades els necessitem però moltes d' altres no.
Ja ho anirem veient
Pere