jocs florals

jocs florals

dilluns, 15 de setembre del 2008

Canyamars, tenemos un problema.

Ya tenemos el proyecto de reparcelación, el ayuntamiento nos dio un DVD con unos datos a las personas que hicimos una instancia solicitándolo y que tiene a su disposición cualquier vecino que quiera hacerse con una copia.

Y ahora que tenemos los números en la mano es cuando podemos observar la realidad.

Una cosa es la palabrería y los discursos en los que es fácil la manipulación de los hechos y las ideas y otra las matemáticas,  en la que la realidad es difícilmente manipulable.

Y la realidad, una vez revisados una y otra vez los números para poder afirmarlo  con seguridad, es que, un impuesto que grava la parte de valor añadido y que es de un 16% de las obras, lo pagamos dos veces, una vez a las empresas que hacen las obras y otra vez al ayuntamiento de Dosrius.

Esto nos supone un sobrecoste del orden de los 2.000.000 de Euros a los vecinos y propietarios de la urbanización.

No,no es un error, no es una interpretación, los números son como son y pagamos a la empresa que hace las obras del orden de 2.000.000 de Euros en concepto de IVA y luego le volvemos a pagar al ayuntamiento de Dosrius otros 2 .000.000 (si, si 340,000.000 de pesetas una vez y luego otra vez ) de euros por el mismo concepto.

Yo también pensaba que era imposible un abuso de tal magnitud y por eso antes de colgarlo aquí he revisado una y otra vez los dos proyectos porque me parecía increíble.

Todo legal. (Supongo).

Tienen aquí un enlace a una hoja de cálculo donde están los números  sacados de los dos proyectos y que pueden utilizar para comprobar lo que les toca pagar según el coeficiente que el proyecto asigna a su propiedad.

He puesto solo los datos del polígono A porque dispongo de poco tiempo pero de ser necesario podría poner los de los otros polígonos.

Es un abuso de tal magnitud que creo que es suficiente como para replantearnos seriamente otras soluciones.

Una cosa es hacernos cargo de las obligaciones del promotor por una clausula abusiva en las escrituras y otra muy diferente este saqueo a que nos vamos a ver sometidos y que no sabemos como va  a acabar puesto que a cada paso salen muertos de debajo de las alfombras que nos encarecen el coste de nuestra única pretensión que es  pasar a ser tan normales como el resto de la gente que vive en Dosrius.

A modo de ejemplo:  el presupuesto de las obras del polígono A en el proyecto de urbanización II ya corregido y aumentado es de 7.894.612,22 Euros antes de impuestos y acabamos pagando después de la reparcelación en un polígono que no hay compensaciones entre vecinos 12.199.906,82 euros.

No opinan ustedes que nos merecemos una explicación por parte de nuestros representantes en el ayuntamiento.

Agradecería que me comunicaran cualquier error que observaran en los cálculos.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Albert,
No vull ser reiteratiu, però tot això ja ho vaig veure venir desde fà temps, torno a repetir que es el sistema habitual que utilitzen els politics per finançar altres coses, es facil engalipar ( faig servir una paraula que el senyor alcalde va utilitzar fà un any referint-se a nosaltres)quan la gent està cansada. Tot aquest process llarg i esgotador, trencant l'unitat dels veïns, fent que ens barellem entre nosaltres, ha estat planificada per poder-nos debilitar i poder ara abusar com els hi vingui bé. Potser ara podrem començar de nou i plantar cara junts.

Jordi Fort

Anònim ha dit...

Opino lo mismo que Jordi.
"Plantem cara junts", encara que jo ja he començat per lliure les accions necesaries". No confio en ningú. Ja he tingut més de un exemple de traició.

El únic que ara voldria dir, es que la INDIGNACIÓ per com algú fa les coses per sobre dels altres, i es creu que pot dir el que vulgui, com i quan vulgui.
No es pot permetre que just abans de les eleccions municipals ens diguès que som engalipadors, intoxicadors, etc dient que ens inventavem els numeros, i que no eren veritat.

I ARA QUE? QUI ERA EL INTOXICADOR?
QUINS SON ELS NUMEROS REALS. A QUINS S'ASSEMBLEN, ALS SEUS O ALS QUE DEFENSAVEM ELS INTOXICADORS?

NO ES POT PERMETRE QUE ES PUGUI DIR EL QUE ES VOLGUI I QUEDAR-SE TANT TRANQUIL.

ALGÚ TÉ EL PLÂ DE JUBILACIÓ A CAN CANYAMARS i ESTÀ DISPOSAT A PASAR PER SOBRE DELS VEÏNS PER ELL.
SENYORS, EL PROMOTOR DE LA OBRA VA PAGAR LA CAMPANYA ELECTORAL DEL 1999 DEL SR. JO.
ALGú ES PENSA QUE ERA A CANVI DE RES?

SANTI RIVELLES

Administrador ha dit...

Santi , si us plau, entenc la teva indignació amb tot aquest tema pro no feu aquesta mena d’acusacions a cap persona perquè obligueu a esborrar el comentari.

Tots entenem que quan dius que el promotor va finançar una campanya es una opinió teva que recull amb un to festiu algun comentari que has sentit dels molts que corren per el poble.

Pro una persona que no estigui en “el ajo” ho pot interpretar maliciosament d’altra manera i perjudicar la imatge o la honorabilitat de la persona a la que fas referència.

Demanaria per favor que no caiguem en aquesta mena de paranys.

No m’agradaria treure cap comentari, pro enteneu que tinc la responsabilitat del blog.

Ho agraeixo per anticipat.

Anònim ha dit...

Estic d'accord amb tú Albert, s'ha de ser prudent a l'hora de dir segons quines coses, però aquest comentari segur que l'has sentit més d'una vegada i molta gent l'hem sentit directement de boca del promotor, també em consta que el al.ludit pel comentari n'està al corrent i mai ha intentat desmentir-lo, per alguna cosa serà. No sé si rebre diners per fer una campanya es il.legal, però segons d'on provenen i en quin moment, al menys no és massa ètic, de totes formes si el culpabilitzat volgues iniciar algún procés, no li seria dificil trobar testimonis, si no ho fà serà perquè alguna cosa hi ha, no creus.

J.Fort

L'Albert ha dit...

He enviat a l’infern dos comentaris anònims, un amb molta mala llet i altre per utilitzar el nom de deu ofensivament ( això es pecat, compte ).

Sisplau fem comentaris que aportin dades que ens ajudin a tots a entendre el problema, a buscar solucions o a aclarir dubtes.

Anònim ha dit...

perdó.
SR intoxicador.
ja ho he dit. vaig a la meva.
obro el meu blog.

Anònim ha dit...

Em pregunto:
- si un Ajuntament pot cobrar IVA?
- si es licit que ens cobrin l' IVA dues vegades?
- en cas de que ho sigui, tindrà el nostre ajuntament la barra de fer-ho?
- si l' Ajuntament vol finançar altres coses amb els nostres diners?
- si les associacions de veins disposen de portes obertes per parlar amb l' alcalde com abans de que tingués majoria absoluta
- si l' alcalde està disposat a seguir treballant pel benestar del poble o per el seu
- si no tinc els diners i el banc no em concedeix una hipoteca, que passarà ?, i si aixó li passa a molta gent, qui pagarà les obres
Ja paro, pero en tinc més.
Enric

Anònim ha dit...

Mira Enric, les teves preguntes tenen resposta en temps remots, ja no té sentit tornar a parlar de Compensació versus Co-operació, que aquest es el tema en definitiva. No he mai posat en dubte que el sistema de co.operació facilita als veïns tirar endavant l'arranjament d'una urbanització, l'ajuntament s'en fà carrec de tot i els veïns tant sols s'han de preocupar de pagar, que ja es bastant. L'altre sistema, vist així, sembla molt més complexe, els veïns s'han de posar d'acord amb un porcentatge bastant alt, i això no sempre es facil, malgrat tot hi han ajuntaments que incentiven als veïns a fer-ho i els assessoren i ajunden en tot el proces, aquest no es el nostre cas. Fins aquí sembla tot clar, no hi ha dubte en quin sistema escollir, co-operació es clar, però ningú pensa amb la trampa, algú realment es creia que l'ajuntament faria tota aquesta feina de franc, doncs aquí trobem la diferencia real entre que els veïns s'en facin carrec de tots els problemes que significa l'arranjament o que ho faci l'ajuntament. Imaginem-nos que volem pintar el pis, podem demanar pressupost al pintor i dir-li que volem les habitacions blaves, o podem contratar un decorador i que ell contracti al pintor i li digui que volem les habitacions blaves, la diferencia es que el pintor ens cobra 1.000 euros i el decorador 3.000 + Iva, o sigui el pintor cobra 1.000 + iva al decorador, o sigui 1.160 euros, el decorador a la seva vegada ens cobra a nosaltres 3.480 euros iva inclòs, si a sobre està exent de liquidar l'iva, es queda 320 euros més els 2.000 per les seves gestions. Aquest es el mateix cas amb l'ajuntament, nosaltres ens hem vist obligats a la força a contractar un decorador que s'endurà a la seva butxaca un 60% del total de l'arranjament i a més un pesic amb l'iva. Que et sembla?

Jordi Fort

L'Albert ha dit...

Enric, estic a l’espera de parlar amb gent que hi entén i a la que tingui les idees clares podré aportar dades de les que ens puguem refiar.

Sembla ser que sí, que en aquets casos els ajuntaments poden cobrar l’IVA , de fet ho estan fent.

Pot ser es legal que ho paguem dues vegades però ho trobo un abús i sembla ser que sí, que es tindrà com dius la barra de fer-ho, en la carta ja diu que falta l’IVA i en quan la reparcel•lació estigui aprovada definitivament, en el registre anotaran el deute pendent a les propietats.

No ser el fi que l’equip de govern donarà als diners i encara no tinc segur que els diners es quedin a l’ajuntament , estic esperant parlar amb gent que m’ho expliqui bé.

Desprès de les eleccions, en els plens, és l’alcalde qui diu qui pot i qui no pot parlar a diferencia d’abans on la gent parlava amb una llibertat que facilitava enormement la comunicació de les persones amb tots els regidors.

No ser les intencions del alcalde però hem de suposar que el seu criteri és per bé.

És d’esperar que això dels diners ja ho tenen ben lligat abans de fer els projectes , l’incasol o la Diputació pot avalar la operació mentre es cobren els deutes pendents.

O que es tracti amb un banc el pagament aplaçat.

Penso que això dels diners no ho podem deixar per ultima hora perquè anar a demanar diners a corre-cuita sempre surt molt car, cal que ho anem mirant amb la nostra entitat perquè la veritat és que ara costa molt obtenir un crèdit.

No deu ser la primera vegada que es fa una cosa així i totes les tiren endavant.

Sempre he defensat que veïns i equip de govern hem d’anar junts i amb complicitat, per bé de tots, no ser el perquè del canvi d’actitud ara que es més necessària que mai, això de ben segur no és bo per cap dels dos.

Era parlo sense saber pro una associació administrativa de cooperació a la que tenim dret podria ocupar-se de fer les obres i no duplicar l'IVA i si l’ajuntament la vol controlar dons que i fiqui a persones de la seva confiança.

Sóc de l’opinió que aquest forat d’informació que tenim l’ha d’omplir la gent que governa dient-nos tota la veritat sigui la que sigui, que ja som tots majors d’edat, al menys a l’hora de pagar.


Gràcies pel teu comentari, exposes neguits que ens son molt comuns a tots.

L'Albert ha dit...

Jordi la gent del ajuntament cobra cada mes, no ens fan res de gratis, alguns es fixen ells el sou pel que no tenen cap necessitat de chanchullos.

No ens fan res de gratis encara que ens cobressin una vegada l’iva i si ho cobren tindran el mateix sou, va no siguem injustos.

Anònim ha dit...

Baker & McKenzie
Barcelona.
Mira, pregunta per Josep Maria Balcells o Jorge Adell. Ells t'ho aclariran.

www.bakernet.com

Anònim ha dit...

Albert, no pretenc ser injust, injusticia es el que s'està fent amb la gent de Can Canyamars i pretendre pensar que un politic gobernant no fà chanchullos es totalment fantasios, quan dic que quantitats del 40 al 60% dels pressupostos es desvien cap afinançaments de partits o comptes al estranger no estic fent demagogia, et recordo l'epoca de Convergencia i Unió amb el tema dels fons europeus per la formació, tothom deia que eren imaginacions, però el resultat va ser la dimisió del Director General de Treball i posteriorment al cap d'un temps el conseller de Treball, altres estan imputats i de tant en tant encara s'en sent parlar. No parlo per parlar, parlo amb total fonament de causa, possiblement jo era una de les persones que millor ho entenia tot, en aquell temps era el president de ANCEPRI (Asociación Nacional de Centros de Enseñanza Privada) i teniem més de 1200 centres en tot Espanya. Ara quan parlo del que està passant a Can Canyamars també amb el temps es veurà que es així, però serà massa tard per que els veïns hi puguin fer res. No asumeixis que el que fan ho fan a fí de bé, tant sols ho fan a fí del seu bé, no del nostre i no hi ha politic vivent que en tingui prou amb el sou que cobra.

J.Fort

Pere de Canyamars ha dit...

Albert,
pel que fa a la direcció de la obra, que es una despessa important, i donat que l'Ajuntamanet de Dosrius no és el de New York i que un cop acabada la obra tindrà un nucli urbà amb acabats de 1ª, penso que podría col.laborar amb els seus técnics per fer aquesta tasca i així reduir bastant el presupost de la obra.
Es una idea, una suggerencia
Salut