jocs florals

jocs florals

dimecres, 21 d’abril del 2010

Compte amb hisenda i els chollos

Si trobeu un chollo a can Canyamars, una cosa que gracies al bon fer del nostre ajuntament i amb l’ajuda impagable del hereu cada vegada es mes freqüent, aneu en compte amb Hisenda.

Hisenda cobra un 7% de ITP ( impost de transmissions patrimonials) de l’import del preu de compra de cada vivenda de segona ma.

Normalment no passa res pro ja fa un temps que cada vegada son mes freqüents els casos en que hisenda reclama al comprador un pagament mes alt que el que inicialment ha pagat, tot afegint hi els interessos corresponents.

La raó es que cada comunitat autònoma te unes llistes de preus mínims de venda, amb això tracten de que no es faci allò tan lleig d’escripturar per un valor inferior al preu real del immoble, cosa impensable aquí a Dosrius, pro que es veu que en altres pobles era bastant freqüent.

Així qui compri una vivenda massa barata pot trobar se en la sorpresa que hisenda li reclama un import en concepte de diferencia de ITP ja que per ells el preu de compra es massa baix en relació a els seus criteris de valoració.

No passa res la gent pot comprar i vendre al preu que es posin d’acord pro a l’hora de liquidar l’impost tingueu en compte els criteris de valoració que te la nostra administració que millor funciona.

El criteri seguit a Catalunya es el de aplicar un coeficient al valor cadastral de la vivenda que es diferent a cada municipi, adjunto l’enllaç a la pagina de la agencia tributaria de Catalunya que pot ser d’utilitat també per successions i donacions.