jocs florals

jocs florals

divendres, 6 de novembre del 2009

A Mataró no volen la planta d’escòries.

En el passat ple del dia 5 de Novembre del ajuntament de Mataro, la CUP va presentar una moció sobre la planta , el raonament és en alguns punts  similar als que es fan servir per portar la planta a Dosrius, la proximitat a la incineradora i l’estalvi en el transport.


La moció demanava que la planta s’ubiqués dins polígons Industrials propers a la incineradora, o millor encara , dins el recinte de la mateixa o en zones molt properes en lloc de situar-la en un corredor biològic.


La resposta del alcalde de Mataró que es va mostrar molt content de viure a prop d’una incineradora, en una actitud com la de Fraga a Palomares  va glosar les avantatges de la incineració enfront els abocadors, argumentant que aquestos últims produeixen emissions de gas metá molt problemàtic, es cert, pel que fa a l’efecte hivernacle.


Veiem el petit video de com ho solucionen els francesos

Va dir que per cada tona de brossa que es quema es produeix electricitat per el equivalent de 150 kilos de CO2, no va dir però que cada tona de brossa que crema produeix 3.666 kilos de CO2 i altres substancies molt conegudes  en els ambients oncològics.


Altre argument per oposar-se va ser el econòmic , de cada tona que es porta a Dosrius paguen 24€  i si la porten a un abocador en tenen que pagar 80.


Tampoc va voler inmiscuir-se en un asumpte del ajuntament de Dosrius, clar si ja tenen un ajuntament que les vol ? per què ens hem de ficar nosaltres ara en un embolic, sobre tot tenint en compte que les associacions que van aconseguir que marxes de Mataró estaven presents en el ple amb cara de pocs amics.


La votació va ser rapida, a la pregunta ? vots en contra, tots els grups municipals van aixecar la mà immediatament com un sol home.


Ja veiem clarament com una planta tant avantatjosa pel poble s'ha la rifen els municipis dels voltants, a Mataró sembla que els llocs de treball els estan buscant portant el Corte Ingles i amb el Tecnocampus, la porqueria amb bon criteri, la posem a les afores.

4 comentaris:

Anna García ha dit...

Sí, Albert, a Mataró volen el Corte Inglés per 24M€, nosaltres les escòries per 100.000€...aquest és el precio que l'alcalde ha possat a la nostra salut.
Ara ens manca la opinió d'Argentona, ells semblan més sensibilitzats, més que res que també rebrant part dels lixiviats...
A mi una cosa em va quedar molt clara: devant la politica d'avui dia PRIMPERAN.

Un saludo,

L'Albert ha dit...

Ja veus Anna com tenim el pati.

Semblen mes servidors de les constructores i les grans empreses, estan mes per fer de terminals de xarxes d’interessos econòmics que no pas per millorar la qualitat de vida de la gent que mes ho necessita.

Ja se que costa de creure pro jo he trobat gent que no vol fer servir l’ajuntament per solucionar els problemes dels seus veïns y dedica molt de temps i recursos per que un membre de la xarxa s’estalviï el lloguer d’unes naus.
Per això volen els ajuntaments.

Ja se que es decepcionant i entristidor l’ambient, pro una cosa bona de la democràcia es que cada persona te un vot i val tant el del aprofitat com el de cada un dels veïns.

Una persona un vot, no el deixis mai a casa.

Anònim ha dit...

Si Albert, però per qui ha de ser aquest vot que tenim? Jo sincerament a hores d'ara no ho se.

JORDI FORT

L'Albert ha dit...

Es ben fàcil Jordi, a qui creguis que ho farà millor.

Que penses que tots son dolents, dons al menys dolent.

Pro hem de anar a votar i a les municipals amb mes motius, ja que per alguns l’únic que es te en conta es el pes electoral o es que et penses que si tinguéssim el pes de can Massuet aquest senyors no ens trobarian subvencions a sota les pedres.

El nostre pes son les persones que voten, no el cens.

Hem d’anar a votar també per molts altres motius ciutadà Jordi.

Mes endavant hem de fer una entrada explicant amb claredat com funciona la llei de Hont que es amb la que es compten els regidors i comprovaràs que en un municipi petit com el nostre uns poquets vots tenen molta importància i si quedem una mica per sobre dels 5.000 habitants com sembla que serà, poc vots poden provocar importants canvis.