jocs florals

jocs florals

dijous, 19 de novembre del 2009

Volem la copia dels projectes integra




Veig incrèdul i espantat les noticies que sobre la corrupció en els municipis estan sortint en els mitjans.

Et diuen que en alguns ajuntaments han pispat milions d’euros, estan les presons plenes de gansters, el Garzon treballa de dia i de nit.

La meva estranyesa es no com es poden fer desaparèixer milions d’euros, a mi ja em costa entendre com es poden malversar tant sols uns centenars.

En una empresa, en un banc, en una entitat privada per petita o gran que sigui es porten uns controls, un sistema, una comptabilitat que fa molt difícil la malversació dels diners.

La raó es que els propietaris o gestors estableixen sistemes que facin molt difícil el frau, es que si no ho fan no duren un mes.

Llavors com pot ser que en uns ajuntaments on tenen molts mes mitjans per controlar ho tot, es puguin fer aquestes marranades.

La raó no pot ser altre que els mateixos gestors ja propicien el sistema per que el frau i les corrupteles siguin possibles, no en trobo altre d’explicació.

En un ajuntament on les decisions es prenguin en equip, on la informació esta a l’abast de tots els interessats, on els partits de la oposició tenen la porta oberta per fiscalitzar la tasca del equip de govern, on tots son iguals davant de la llei, on els ciutadans poden anar a consultar les coses i el destí dels seus diners dins el municipi, on es fomenta la participació , especialment dels que pensen diferent, en un ajuntament transparent, es molt difícil la corruptela.

El silenci, la ocultació, la foscor, la acumulació d’informació i el poder de decisió en unes poques persones, facilita per el contrari tota mena de actuacions corruptes a tots els nivells, lògicament els de dalt son els mes propicis a sortir ne beneficiats, els sistema no es crea casualment.

Molta gent te la percepció que “lo publico” no té amo, que no es de ningú, així des da el ciutadà que fa malbé el mobiliari públic fins el funcionari que s’emporta els bolígrafs del ajuntament a casa no tenen la percepció de haver fet mal a ningú, ja que el que han trencat o pispat no es de ningú, no te propietari.

Confonen els regals o els privilegis del càrrec com a personals i amb els diners passa el mateix, sembla que no son de ningú.

Hem de tenir ben clar que els bens i els projectes públics son bens propietat de tots i no ens hem de tallar un pel en exigir informació, explicacions i aclariments de manera que ho entenem, sobre tot en el que respecta a la bona administració de les nostres contribucions al comú.

Els politics son els gestors, pro la política es, per definició, diàleg, consens, i poc diàleg o consens pot haver si uns ho saben tot i ho amaguen als altres.


Ara amb tot això que s’escolta es fàcil preocupar nos de com anirà tot aquest procés nostre que s’inicia amb l’enviament de les cartes i on ens demanen tants de diners, si comença escatima’n i amagant les dades, tenim mala peça al taler.

Volem disposar de tota la informació d’una manera fàcil i entenedora, aquí volem els diners a sobre de la taula i la llum encesa.

Qui amaga les cartes es que vol fer trampes.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

creo que en el ayuntamiento si pides una copia en CD del proyecto te lo dan

J.L.Rueda ha dit...

Te lo dan.. ¡¡¡ NOOOOO... !!! te lo VENDEN puesto que te cobran el CD y además el CD no esta completo, eso si primero tienes que rellenar una instancia y esperar unos días a que te vendan el CD.

Una vez mas desde el Ayuntamiento se retratan, es una vergüenza que nos cobren a los vecinos el CD con el proyecto y además a precio de oro... vamos a tener que terminar "pirateando" el CD, cada vez que ellos la cagan y tienen que hacer un proyecto nuevo, los vecinos tenemos que rascarnos el bolsillo si queremos tener una copia del mismo.

De puta pena ............

L'Albert ha dit...

Hoy cuando iba al ayuntamiento a explicar que necesitaba mas datos de los que me habían dado, me ha llamado un vecino que tenia una copia para mi, esta con el proyecto integro y al llegar a casa he visto un mail de una persona disculpando el error, ya esta, demos el asunto por finalizado, una confusión la puede tener todo el mundo y ahora la atención debe ir en repasar el proyecto.


En este nuevo CD a mi entender hay muchos datos que no son necesarios y pediria que se hiciera un uso prudente de los mismos, sobre todo al colgarlos en Internet al alcance de toda la humanidad, hemos pasado al otro extremo, pero si he de elegir, mejor asi.

Agradecer al ayuntamiento la confianza y la transparencia.

Anònim ha dit...

Jo encara no he rebut la carta ni la contestació a les darreres al.legacions que vaig fer als nombrosos errors tant de metres com de preu com de situació. Ja cal que ens ho mirem bé, perquè em sembla que simplement no saben com sortir s'en.

JORDI FORT

L'Albert ha dit...

Jo el que vaig observant Jordi es que cada vegada esta millor, es una urbanització que tenia molts de embolics i cada vegada esta tot mes clar , en tots els sentits, els projectes cada vegada estan mes ben fets i adaptats a la nostra realitat.

La gent del ajuntament ja la coneixen millor i hem d’esperar que tot i sortint errades, la feina grossa ja esta feta i en la meva opinió , ben feta.

Ara el que manca es que facin les obres, acabar la feina, si no, de res serveix tot això, hem d’esperar que les pors i les tonteries es vagin aclarint i acabem aviat.

Pel que fa a les al•legacions, es una mala practica això de no contestar, fer les al•legacions dona molta feina i per les persones que les fan es una cosa molt important.

La manera de fer política i els modos del equip de govern actual no es gaire maca ni respectuosa amb la ciutadania d’aquests varals , ens tracten com a súbdits a les seves ordres, tenim la sensació de no estar gaire ben tractats, d’aquí també que la gent els perdi el respecte.

Podem entendre també que l’actual projecte es la resposta a les al•legacions, dons te les rectificacions i les modificacions que te gracies també a les al•legacions fetes.

Pro de ser així tampoc costa tant una carta explicant ho, sobre tot al que no li han acceptat.
Jo estic content per que l’IVA i les partides duplicades em sembla que ja no i son.

Ja t’arribarà la carta, hem d’entendre també que es un ajuntament petit i ho van fent a poc a poc i comprovant les dades.

Anna García ha dit...

Yo también estoy contenta, al parecer toda esta trama urbanística está haciendo trabajar mejor a los ayuntamientos...si hasta vamos a tener suerte y todo!!
No dejo de preguntarme a dónde hubieran ido a parar esos 3M€ de más que pusieron en el proyecto anterior...pero en fin, es de sabios rectificar.
Aunque no crea el ayuntamiento que eso significa que tenemos más confianza en ellos y que nos vamos a relajar...nada más lejos de nuestra intención.

Anònim ha dit...

que els projectes s'hagin hagut de rectificar i millorar es de calaix, era evident que no es podien tirar endavant tal i com estaven, moltissims errors, errors de càlcul i errors de forma i concepte, molts d'ells segueixen existint, també es va cometre l'error de pendre les desicions que corresponien als propietaris de la dita "finca privada" per part de l'ajuntament sense un concens entre el veïns sobre les diferents opcions a seguir, aixó possiblement hauria eliminat tots els problemes.

Jo segueixo creient que s'hauría seguit el procediment que en aquells moments més escaient semblava i que més en sortiem beneficiats els veïns, era el que s'aplicava a la majoria de urbanitzacions i era el següent.

1- L'ajuntament insta al promotor a finalitzar les obres pendents en un plaç determinat.

2- En el cas que no es compleixi (el mes probable) paralitzar les obres temporalment, procedir a l'embargament i immobilització dels bens del promotor, executar les fiances dipositades.

3- Procedir a elaborar el projecte de deficiencies i el que està pendent per executar ( aquest es va fer i amb valoració de costos)

4- Liquidar els bens del promotor per finalitzar les obres.

5-Recepcionar l'urbanització.

En el projecte de deficiencies us recordo que rondaba els 3 milions i s'especificaba clarament el que estaba executat, el que estaba executat malament, el que estaba en el projecte però no s'havia executat, el que no estaba en el projecte però era convenient fer i el que s'havia malmes per falta de manteniment.

Als veïns nomes ens hauria tocat pagar el que era convenients executar i el que estaba malmes per falta de mantenimen, en total per sota el milio d'euros.

Perquè va l'ajuntamen desestimar aquesta opció i va seguir pel seu propi camí? crec que es evident, beneficiar al promotor, elaborar multitud de projectes amb empreses que no cal buscar molt per veure a quí pertanyen i anar gastant diners públics i utilitzar el tema com a arma electoral.

"Pero a todo cerdo llega su San Martin"

JORDI FORT