jocs florals

jocs florals

divendres, 4 de setembre del 2009

Can Sus canvia de mans

Això es el que em van dir les persones que en feien servei de la masia al preguntar-los per que ja no pujaven.

Pel que em van dir la propietat podria estar ara en mans d’alguna entitat bancària com a conseqüència de la crisi

Esperem que els nous tinguin la cura que mereix el lloc, encara que passats uns mesos de la transacció no hem vist cap rastre ni de cura ni d’interès per una masia que sembla predestinada a seguir el mateix camí que les altres dues d’aquest varal.

Per les entitats bancàries això no es mes que un expedient en una prestatgeria.

Les masies veïnes, tant la de can Feliu






com la de can Plonarriu son de propietat municipal i van camí de convertir se en una pila de pedres com a únic testimoni d’una època, unes tradicions i una manera de viure que formen part de les arrels ancestrals del que avui es Canyamars.






L’ajuntament actual les te en un total estat d’abandonament que ens fa obrir els ulls i deixa ben clara la veritable preocupació per el patrimoni històric i cultural de Canyamars , ja que tret de regidories amb títols rimombants, o propaganda en els papers que no donen mes feina que el rato de redactar los, no veiem cap acció decidida de conservació del patrimoni històric o paisatgístic, mes aviat tot el contrari, els diners públics es destinen generosament per actes on es pugui anar a fer relacions publiques i no en queden per aquestes tonteries.

L’estat d’abandonament i deixadeixa del patrimoni del poble ens fa obrir els ulls i crea també el dubte dels veritables motius de les grans quantitats de diners que es paguen a altres propietaris amb l’excusa de recuperar o mantenir un patrimoni, donat que els cassos que cito, a excepció de can Sus , son de propietat municipal i l’únic que necessiten es cura i manteniment dels mateixos.


Abandonament que causa dolor i preocupació a les persones que tenen una estima per el que ha estat el poble dels seus pares i preocupació per el que deixaran als seus fills.


Llocs per altre banda habitats de la mes remota antiguitat sent freqüents les trobades de restes que van del neolític a l’Edat del Bronze i son freqüents també les construccions prehistòriques com detalla en Mariá Ribas i Bertran en el seu llibre “Canyamars Prehistoric”.




Ell escriu, “ Al cap de poc temps, fruint de la dolçor del paisatge, vaig poder arribar fins a can Sus, bonica casa, solitària entre alzines i pins, i pedres aspres de totes mides patinades per l’aire de centúries mil·lenàries.”



Esperem que la casa trobi un propietari amb la mateixa sensibilitat.














5 comentaris:

Anònim ha dit...

Alber cuando me puedes llevar de ruta por estas masias??
Yo ando buscando algo asi para mi

Anna García ha dit...

Pues la verdad es que me alegra que éstos que decían cuidarse de Can Sus ya no lo hagan, llenaban todo de basura, destrozaban todo lo que encontraban a su paso...hasta se secó la higuera de pura vergüenza.
No es que me alegre de que lo tenga el banco, simplemente será un intermediario entre la propiedad y el siguiente dueño, que como tú, Albert, espero que sea más sensible que los que hasta ahora han estado a cargo de ella.

La crisis para algunas cosas va bien!!

Anònim ha dit...

Opino igual que l'Anna Albert, millor en mans de qui sigui abans que els anteriors propietaris. Es una pena que totes aquestes petites masietes s'acabin ensorrant per falta de manteniment, també es trist que un grup de veïns no ens poguem posar d'accord per recuperar Can Sus del banc i convertir-la en patrimoni propi.

JORDI FORT

Anònim ha dit...

¿PATRIMONI PROPI? pero que dices hombre de dios, aun nos lo quitaría el Ajuntamiento, mejor dicho, el caudillo, para hacer sus fiestas particulares.

L'Albert ha dit...

Ja veig que els anteriors habitants no desperten gaires simpaties, i com diu en murfhi, “ si algo puede ir peor , ira”, esperem aconteixements.

Ves que amb la crisi no acabin la majoria de les propietats en mans de bancs i els nous propietaris ja no tinguin cap problema en pagar les quotes d’urbanització, per això ho te parat el nostre admirat Batlle.

No cal anar tant lluny Jordi, el patrimoni del ajuntament ho es de la comunitat i també nostre en tant que membres de la mateixa, el que hem de procurar es que la gent que ho administra ho faci be .

No creo señor anónimo que los invitados estropearan sus coches por estas calles, este tranquilo en ese aspecto.