jocs florals

jocs florals

dijous, 19 de març del 2009

Amb els estudiants


Imatges de  la Vanguardia

On son els violents ?


La pancarta miente ?


Los dos bandos enfrentados
uno de ellos es el violento



Vinc de Barcelona,  he seguit una manifestació absolutament pacifica de estudiants de unes 3000 persones que partint de la plaça universitat han marxat carrer Pelay avall.

Darrera ells 6 furgons de mossos d’esquadra i una ambulància. 

En la plaça de Catalunya, nomes girar cap a la rambla he trobat una doble filera de antidisturbis tots molt ben equipats i amb el material nou de trinca, els cotxes en mitg de les aceres de la rambla i apartant a la gent que habitualment passejava, amb  molt males maneres amenaçant amb les Porres.

 

En arribar la capçalera de la manifestació han topat de cara amb ells ja que estaven al girar, amb un petit enfrontament ja que els de davant venien empenyats per els de darrera, que no sabien de la existència dels anti abalots, els antidisturbis semblava que estiguessin desitjant l’enfrontament, molt motivats.

 

Els joves han rectificat la marxa de la manifestació en direcció a la plaça Catalunya allà la esperaven altre escamot dels mossos consistent  en sis furgonetes que tenien barrat el pas cap a la entrada de dalt del Corte Ingles i altre escamot, també de 6 vehicles, tallant el portal del Angel.

 

Sempre amb actitud agressiva, les furgonetes del darrera de la manifestació anaven com empenyent la gent molt a prop, en actitud de buscar l’enfrontament.

 

Els joves han enfilat cap a a la via laietana avall, a la meitat de la avinguda els esperaven numeroses furgonetes dels mossos barrant los el pas, i en el carrer que va cap a la plaça de sant Jaume altre escamot també molt números de efectius tancaven el carrer.

 

La actitud dels joves era del mes civic , sense cap actitud violenta ni de agressivitat el to era reivindicatiu.

 

Al arribar la manifestació a la alçada dels anti avalots que els esperaven avall s’han trobat atrapats entre els que anaven darrera ,  els de davant i els del carrer que va a la plaça de la generalitat, els anti avalots de darrera els empenyien contra els de davant, provocant l’enfrontament.

Haig de dir que estava controlat des da l’aire per un Helicòpter en tot moment, la direcció dels mossos sabia exactament la situació.

 

 

En aquest moment els anti avalots han començat a fer sonar les sirenes i les llums blaves a tota castaña mes de deu minuts fins que han carregat contra tot el que es movia, als nois els tenien comprimits en un espai reduit i rodeixats de antidisturbis.

 

Han estat buscant descaradament l’enfrontament, la foto de la gent actuant amb violencia i la unica que han pogut treure es la de unes banderes que empaitaven als mossos a una distancia, he vist per tv3 les imatges, aquestes imatges eren les que anaven buscant en tot el recorregut els anti avalots.

 

Mira que deuen de filmar els de TV3 i les úniques que treuen en el telenotícies son aquestes.

 

Es per això que m’he decidit a fer aquesta entrada indignat per  les mentides i la manipulació del mitja que paguem entre tots.

També el testimoni de la actuació exagerada i brutal de les forces repressores.

 

Compte perque aixo esta començant i els que estan incitant a  la violència son els mossos, que son els que tindrien que actuar amb la inteligencia, compte que qui sembra vents recull tempestes.

A destacar la quantitat de mitjans, nous de trinco de els repressors, es nota que els estan equipant i mentalitzant en previsió dels nous temps que venen i compte amb la manipulació de les noticies que fan les televisions que no ens podem creure el que diuen.

 

Molts mitjans i recursos estan destinant per aquestes besties, que sempre me he preguntat per quin motiu van elegir aquesta professio.


Mes imatges dels violents




15 comentaris:

Anònim ha dit...

Els que els hi envien són tan culpables com ells que donan els pals...Estic d'acord amb tu.
Avui m'assemblat estar mirant per la finestra quan el meu para corría davant dels grisos i la meva mare plorava al balcó de casa...avui la que plorava era jo.
Ja ho veus, ara els hi han canviat només el color de la roba...el que hi ha a dins és igual que als temps del dictador.

Una salutació,

Anònim ha dit...

Bueno esta es la historia de siempre, la actuacion de la policia siempre es la misma, ABUSO DE AUTORIDAD.
De todas maneras no veis que es una maniobra para desviar la atencion sobre otros temas, asi ahora la gente no habla de la crisis. Es como en Dosrius, tenemos un problemon con las Escorias y se dedican ha hablar de Horts urbans, variantes de la carretera y visitas a la escola Bresol. Humo y mas humo para desviar la atención de lo que importa. Por cierto una pregunta ¿Trabajais de noche? Lo digo por los horarios de los post y las comentarios.
Saludos

L'Albert ha dit...

Los autónomos Jorge trabajamos siempre, yo fui a ver ropa a Barcelona y aparque la moto en un sitio del que no pude salir porque los municipales tenían cerrada las calles y llegue a casa tarde.

Fue luego de ver la manipulación de la noticia en TV3 que me decidí a escribir la entrada indignado, de ahí la hora.

Hoy un cargo de estos que ponen para que dimita en vez del Saura si las cosas se tuercen, decía por la tele que lamentaba la actuación de los mossos, no por el daño a los estudiantes, si no por que recibió algún periodista.

Más imágenes en TV3 de los estudiantes tirando sillas en las calles, para reforzar y justificar la violencia de los esbirros del presidente de la Generalitat.

Esas imágenes son posteriores a la brutal carga contra los estudiantes rodeados por antidisturbios y que solo tenían esa salida, al irse corriendo les persiguieron las furgonetas con las sirenas causando el pánico.

Muy valientes estos chicos de negro.

Estoy de acuerdo contigo Jorge quieren a la gente en casa pensando que el único que esta mal es el, luego es su culpa, luego no es del mal gobierno.

Lo preocupante es que a esta gente cada vez le damos mas medios y si no se los damos se los toman ellos.

Anònim ha dit...

El mismo perro con diferente collar....

Cambian los tiempos, cambian las formas...pero no cambia el fondo.

Nunca he entendido como una persona puede ganarse el pan pegando a otra que no conoce y que no le ha hecho nada, por que "sus" jefes se lo mandan... si yo tuviese un jefe que me mandara pegar a otra persona... lo enviara a tomar por cu..

De todas formas no nos llamemos a engaño, aunque los que legislan y gobiernan legitiman su poder con el "cuento" de la democracia, a la hora de la verdad siguen mandando los mismos que no son otros que las grandes fortunas y los bancos que en definitiva son los que les dan los prestamos para que luego estos partidos hagan sus campañas electorales.

Es patético que los que ahora gobiernan y dan estas ordenes, se llenen la boca de palabras como libertad y derechos y nos "vacilen" contando sus batallitas del Mayo del 68 o de cuando corrían delante de los grises.... estoy seguro que la gran mayoría miente y nunca estuvo allí ni corrió delante de nadie, pero hoy lo políticamente correcto en un discurso progresista es contarnos estas historietas de Mortadelo y Filemón, ¡¡¡ Ay que joderse con el Saura !!!, al final a terminado saliendo rana.

Al poder siempre le incomoda que le lleven la contraria, para muestra un botón, el comportamiento del Caudillo de Dosrius.

Si los que nos gobiernan pusiesen el mismo énfasis en utilizar a la policía para perseguir a los delincuentes, como el que ponen en utilizarla para reprimir al pueblo, otro gallo cantaría.

Yo creo que están ensayando para cuando dentro de poco las manifestaciones sean de gente que este en el paro pasándolas canutas y se les acabe la paciencia.

Salud y Revolución
J.L.Rueda

L'Albert ha dit...

El que es la vida, en el blog del homellop, he vist una entrada de una persona que es queixa del mateix.

http://toniperico.blogspot.com/2009/03/hoy-estamos-mas-seguros-que-ayer.html

Bueno, ja som dos els que pensem que la policia no te cervell d’intel•ligència i una mica de aversió al estudiant, jove de una edat similar a la del mossos de la porra que mentrestant ells estudien on picar per fer mes mal i desfilen militarment els altres fumen porros i llegeixen llibres que els omplen el cap de cosses estranyes que els aboquen a un mon de disbauxa i males costums perilloses per la bona marxa de la societat com son el pensar i expressar se amb llibertat.

El tècnic que els renta el cervell perquè actuïn amb aquesta agressivitat contra tot el que no vagi d’uniforme es molt bo, pro ha de afluixar per que els te massa motivats.

L'Albert ha dit...

Yo creo Jose Luis que si persiguieran a los grandes delincuentes los másters de economía y sociedad se harían en can Brians.

Estos cobardes de escasas luces solo se atreven con los débiles.

Toni Perico ha dit...

Gràcies Albert per citar-me en el teu comentari.

No trobo normal que al segle XXI hi hagi 10 periodistes contusionats i un nen de 10 anys, perque aquests que segur, que NO són violents.

Sobre els estudiants, tinc amics entre els contusionats i que jo sapiga mai han sigut violents.

De fet pensava anar jo mateix a la manifestació, però vaig anar a comprar i hem vaig salvar dels pals. I jo puc assegurar que violent, tampoc sóc (sóc soci d'Ammistia Internacional des de fa un munt d'anys)

L'Albert ha dit...

Pro si eren nois amb els llibres a les motxilles que xiulaven al que es passava, no se quin mal volien estalviar pro ells en van provocar molt, mes de 80 ferits atessos en centres.

Estaven predisposats i preparats per donar-los una bona tunda, desconec el motiu pro els mossos buscaven els aldarulls necessitaven acció, deuen estar avorrits en la gavià on els guarden quan no estan al carrer.

Gracies a tu Toni per fer públics els fets.

Pere de Canyamars ha dit...

Solsament canvien les formes, ens dulcifiquen la cara dura del poder.
El poder el segueixen ostentant els mateixos de sempre, no us enganyeu.
Si no és surten amb la seva per les bones, deixen anar els gossos.
Salut companys

Anònim ha dit...

Barcelona. (EFE).- Los sindicatos de los Mossos d'Esquadra han considerado hoy proporcionada la actuación policial en las cargas de ayer contra estudiantes antiBolonia y han lamentado las dudas del conseller de Interior, Joan Saura, ya que creen que una vez más les ha dejado desamparados al no apoyarles suficientemente.

MÁS INFORMACIÓN
Un centenar de periodistas protestan ante la Generalitat por las agresiones de los Mossos
Puigcercós acusa a TVE, Antena 3 y Tele 5 de hacer una "campaña de linchamiento" contra los Mossos
Saura expresa desagrado por los incidentes, encarga una investigación y ve posibles errores

El conseller Joan Saura ha expresado hoy su desagrado por los incidentes ocurridos ayer en Barcelona a raíz de las cargas de los Mossos d'Esquadra contra los antiBolonia y ha encargado un informe policial exhaustivo de la actuación, ya que cree que puede haber "posibles errores".

En declaraciones a Efe, el portavoz del sindicato SAP-UGT, Valentín Anadón, ha asegurado que la actuación de las unidades de antidisturbios fue ayer en todo momento "proporcionada" a la actitud de "extrema violencia" que emplearon unos "grupos radicales perfectamente organizados".

Ante esta situación, Anadón se ha quejado de que Saura no haya mostrado el "apoyo institucional necesario" a la actuación policial y que incluso haya admitido que quizás hubo errores.

"Si hay un error, es político, y consiste en no hacer saber a la población que si no se hubiera actuado como se actuó, los daños serían mucho mayores", ha remarcado.

En la misma línea, el portavoz de la sección de Mossos de CCOO, Toni Lara, ha calificado de "penosa" la reacción de Saura a la hora de dudar de la profesionalidad de los Mossos, que considera que una vez más han quedado "desamparados" por la falta de confianza que les profesa el conseller.

Según Lara, un grupo de los manifestantes de ayer actuó con una gran violencia, como lo demuestra el hecho de que dos agentes antidisturbios quedaron con el casco partido y que algunos de los jóvenes que protestaban llevaban palos gruesos y pancartas acolchadas para amortiguar las cargas.

También considera proporcionada la actuación policial el portavoz del Sindicato de Policías de Catalunya (SPC), David Miquel, quien no obstante ha centrado sus críticas en el director de la Policía, Rafael Olmos, en vez de en Saura.

Según David Miquel, Olmos tendría que poner su cargo a disposición del conseller porque ayer demostró, a su juicio, que tan sólo le interesa lo que puedan publicar los periodistas, ya que sólo lamentó las lesiones sufridas por los fotógrafos, sin tener en cuenta que también había agentes y ciudadanos que no se manifestaban que también resultaron heridos.

Anònim ha dit...

http://www.lavanguardia.es/lv24h/20090319/53662956330.html

Anònim ha dit...

Yo trabajo en horario nocturno...por eso alguna vez escribo a horas intempestivas.

Saludos,

Anna

L'Albert ha dit...

Com a resum dels fets, una vegada passats els dies em sembla que tinc algunes cosses bastants clares.

Una que l’estat esta reforçant els antidisturbis amb mitjans i amb personal.

Altre que la brutal agressió als estudiants estava premeditada, el fet de que acompanyessin a la manifestació gran numero de ambulàncies amb els ocupants protegits amb jaquetes acotxades abans de que aquesta inicies la marxa.

La gran quantitat d’antidisturbis i mitjans que van participar en la operació, desplegats també de abans de l’inic de la manifestació.

A Barcelona veig sovint manifestacions de diversos col•lectius i haig de dir que els mossos han fet gala sempre de una gran professionalitat i control de la situació dissolent-se les manifestacions desprès de fer les respectives reivindicacions sense tenir que intervenir o amb intervencions mínimes.

Aquesta vegada penso que han concorri’t dos factors, un que els comandaments ( mes papistes que el Papa) han autoritzat les fortes carregues i altre que degut a la ampliació de les plantilles participaven un gran numero de agents nous, sense experiència, amb el cervell adoctrinat en exces.

El fet que anessin corrent carrer avall darrera d’estudiants amb la única intenció de donar-los una bona tunda em fa pensar això, també era freqüent que els de la fila de darrera els agafessin de les trinxes per que mantinguessin la formació impedint que sortissin darrera d’algu.

Altre cosa preocupant es el tractament que desprès fan els mitjans sobretot els afins i
“la gent d’ordre” que justifiquen la brutal violència per el fet que els estudiants ocupen la via publica o per el fet que uns pocs anessin amb caputxes o elements que poguessin ser violents.

Al respecte dir que als violents, que sempre son els mateixos ja els tenen mes que coneguts, que la via publica la ocupen fins i tot la gent d’ordre cada vegada que els va be i no tenen mai cap preocupació per si els que van a treballar tenen el carrer ocupat, si tenen caravanes o si una mica d’aigua col•lapsa la ciutat.
Ja fa anys que la gent que va a treballar van en trens de rodalies que mai arrien a l’hora sense que ningú i posi remei ni apallissin, amonestin o dimiteixi cap responsable.

Just l’endemà en altre manifestació on havien encaputxats, on es va ocupar la via publica, l’actuació de la policia va ser totalment diferent, sense cap ferit ni cap contusionat, evidenciant que l’actuació de la policia es en la majoria de les vegades un factor determinant.

Desprès tenim els politics que des da confortables despatxos defensen, justifiquen i no comdenen les actituds violentes de les forces que depenen d’ells en els seus mitjans tancant així el cercle on ens tenen ficats.
Cercle que a vegades en la historia hem vist que s’amplia altre dia quan altres politics fan el mateix amb ells.

Anònim ha dit...

http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20090331/53672201417/el-govern-aprueba-el-cese-de-rafael-olmos.html

Barcelona. (ACN).- El departamento de Interior ha cesado al director general de los Mossos d"Esquadra, Rafael Olmos.

MÁS INFORMACIÓN
Saura se plantea la destitución del director general de la Policia catalana
La decisión se ha tomado en el Consell de Govern y se hará pública en la rueda de prensa posterior.

Olmos ha sido destituido por los hechos ocurridos el 18 de marzo pasado tras el desalojo del rectorado de la Universitat de Barcelona tras el cual la policía catalana realizó varias cargas contra los manifestantes anti-bolonia.

Esta actuación fue muy criticada por su dureza ya que acabó con diversos estudiantes y agentes heridos además de periodistas y algunos peatones.

Anònim ha dit...

http://www.elpunt.cat/dosrius/article/3/17-politica/20994-erc-i-icv-afluixen-la-pugna-abans-que-saura-comparegui-al-parlament.html