jocs florals

jocs florals

dimecres, 11 de març del 2009

3º projecte d'urbanitzacio de Can Canyamars


Volia advertir al lector que no tinc coneixements de construccions més enllà dels que pugui tenir qualsevol persona que hagi encarregat la construcció de la seva casa, és un dels motius pel que no entro gaire en els criteris ni els aspectes tècnics, com en els anteriors projectes la base és el respecte i la confiança que em mereix el treball de qualsevol persona.

Encara que comença malament, doncs dóna per bones coses d’oïdes, diu es així per que ho diuen els veïns, cosa que sobta d’un tècnic que vol fer un treball rigorós.

La primera impressió que et transmet és que han fet “cortar i pegar” d’altres projectes, desprès vas veient que el projecte, encara que la columna vertebral és molt similar als anteriors té una altra personalitat.

Ens explica que la nova xarxa d’aigua s’executarà sense afectar l’existent per tal de que els veïns que vulguin puguin connectar-se a l’actual que funcionarà normalment com fins ara, construint els nous dipòsits amb independència dels actuals, la qual cosa no estava del tot aclarida en els anteriors projectes.

També preveu que l‘aigua que arriba al primer dels dos dipòsits pugui venir de can Figueres com havíem plantejat en una de les reunions a les que vam assistir amb els anteriors tècnics i que van descartar, fent el projecte de Can Canyamars com una unitat aillada, sense tenir en compte l’aprofitament de equipaments instal·lacions o terrenys existents als voltants. Bé pel canvi de criteri.

Diu que conserva les voreres actuals, però a la vegada les té que obrir ja que passarà per sota la nova xarxa d’aigües, es un punt que haig de mirar amb més atenció en el mar de números que composen el preu final.

L’estudi geotècnic és el mateix de els anteriors projectes, però amb altre interpretació, són 20 les cales que es van fer, repartides per tota la urbanització, pot ser suficients per fer se una idea general, però poques per fer un pressupost seriós i precís.

El tècnic és conscient i aconsella seguir la traça del clavegueram existent en la mesura que sigui possible encara que ell en el projecte no ho fa.

És molt important que els propietaris de les parcel·les 303 – 543 - 518 – 386 – 387 , una parcel·la entre la 405 i la 537 i altre entre la 725 i la 224 que no diuen el número, mirin el projecte amb deteniment ja que es veuen afectades per servituds de pas de 3 mts d’amplada per la construcció de la xarxa de pluvials.

També la 625 està afectada per una servitud de 160,5 m2 per la xarxa de residuals.

I una parcel·la a tocar de Can Figueres en el carrer de darrera els tallers Uris que té un tram de mur que envaeix la zona destinada a vorera i que diu el projecte que es tindrà que actuar.

El projecte contempla tres estacions de bombament per les aigües residuals.

El càlcul del consum punta d’aigua ho trobo una mica justet tenint en compte que es reguen els jardins o es tenen horts i que al estiu el número d’habitants per casa es superior als 3,2 hab parcel·la que calcula amb desviaments de un 50% però com que la urbanització està mig construir, de ser cert, no ho notarem en molt de temps.

La opinió personal és que el projecte es bàsicament l’anterior amb alguns canvis en els criteris o processos de construcció que fan que el pressupost tingui un número més baix que l’anterior, cada nova revisió fa aportacions positives i resol algun detall o una qüestió més.

Sempre he pensat que el preu final serà el que pugui fer la empresa adjudicatària que es la que sap veritablement el que pot costar cada partida i que, el que ens convé és la competència lliure i transparent entre el major número possible de candidats.

No tinc cap inconvenient en qualsevol de les obres que es fan, quan millor i de més qualitat siguin més beneficiós serà per nosaltres, el que si trobo és que en justícia tindríem que tenir aportacions de les administracions amb els mateixos criteris amb que ho fan en altres llocs del nostre municipi.

La discriminació ens ve únicament de la qualificació que ens fa l’administració, incapaç de acceptar que són els seus errors i les seves mancances les que en han portat aquí.

L’equip de govern és l’únic que pot fer aquesta tasca, sempre he estat optimista en aquest sentit, només ens cal esperar que alguna gestió doni algun fruit.

En breu faré arribar als socis de la associació de propietaris una copia del projecte.

Qualsevol altre propietari que vulgui una copia pot enviar un mail a cancanyamars@gmail.com, és bo que mirem els voltants de la nostra propietat de la que som els millors coneixedors.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Un foto molt representativa Albert...jo, a vegades, veig el got mig buit. Però ara he decidit pendre-m'ho tot amb optimisme.
Moltes gràcies pel temps que has i estas dedicant a aquest tema, al final tots obtindrem la recompensa a l'esforç que uns per una banda i d'altres per un altre estem posant.

Una salutació,

Anna

Anònim ha dit...

Es una TRAMPA. Volen conseguir tirar endaevant com sigui i despres ens sumaran el que vulguin com a imprevistos. Per exempleple, sobre les voreres, diuen que es mantenen, però s'han d'aixecar per fer les instal.lacions, i a més les passen de 1m a 1.5m, que collons mantenen? Les faroles de Can Figueres fan aprox 3m d'alçada, les de Can Canyamars estan previstes amb 7m, i així infinitat de noves irregularitats en el nou projecte. Potser que simplement ens diguin quant volen que els hi ingressem a les Cayman i acabem d'una begada.

JORDI FORT

L'Albert ha dit...

Ojala tot fos tan fàcil com saber el compte de les Caiman que ho teníem arreglat ràpid.

Conyes a part, ja som molts els que pensem que ja esta be, que portem molts d’anys i que ja toca, ni es farà mai perfecte ni es farà mai al gust de tothom, sempre sortiran persones que per un motiu o altre trobaran alguna cosa que no els agradi.

Imaginat Jordi que una vegada ho tens en les condicions i preus que tu trobes correcte, desprès d’anys de feina i de anar a les caiman, surt altre grup dient que això es una chapusa i que ho volen amb palmeres, jardins, paviments modernistes i faroles de leds , no acabarem mai.

Penso que tenim unes persones que tenen que governar , que els hem d’exigir que ho facin be, amb eficàcia i transparència, que escoltin amb atenció a tothom, pro que desprès prenguin decisions i que solucionin els problemes.

A la que l’urbanització sigui propietat del ajuntament, podrem continuar demanant totes les millores i que solucionin totes les carències aquesta vegada pagant-les nomes una vegada amb els nostres impostos.


En interès de tots Jordi, tu que tens mes coneixement del gremi, agrairia que ens fessis saber algunes mes de les infinites irregularitats que cites que faríem les al•legacions dins el plaç.

L'Albert ha dit...

Es millor Ana mirar ho amb bon humor i optimisme baixa la tensió arterial i allarga la vida.

L’altre dia la Joana va fer un forat a una roda amb una pedra, mes avall en un carrer es veu al terra el rastre d’oli que ha anat perdent un vehicle, en incomoditats i perjudicis poc a poc també anem pagant la manca de solucions.

Anònim ha dit...

No esta nada claro el tema, da la sensación que hacen trampas, ya veremos como acaba todo….

De momento si no se plantean sistemas de financiación , la cosa acabara mal para muchas familias, y en honor a la verdad en eso creo que la culpa es mas del gobierno autonómico incompetente que tenemos, que del Ayuntamiento.

Desde el Parlament aprueban leyes sin recursos económicos, les importamos muy poco los habitantes de las urbanizaciones, de hecho para ser más precisos, solo les importamos en periodo electoral.

Saludos,
J.L.Rueda

P.D. Que las ganas de ver arregladas nuestras calles, no nos conviertan en conformistas.

Anònim ha dit...

Crec que desprès de varios mesos ficant-me més en temes del municipi estic veient que tots tenim part de raó...i no em refereixo pas al consistori, penso que hauriem de tenir un pressupost tantac...l'empresa que agafi l'obra ha d'assegurar-nos un pressupost tantac, aixó ho ha de deixar clar l'ajuntament, si no tenim prou diners per pagar el que han pressupostat, com volen que paguem imprevistos?...ay, s'ha de ser ruc!!!

Una salutació,

Anna

L'Albert ha dit...

Mira que sou pessimistes, els imprevistos per definició no son previsibles i tant poden ser en un sentit o en l’altre, pro sempre els agafeu en el sentit de anar malament.

Un imprevist pot ser que et torcis el turmell, pro també pot ser que et facin un regal, no ho agafeu sempre com a cosa negativa.

Si en el projecte estan ben detallades les obres que es faran, no tenim per que tenir un increment de cost, de ser així ho tindran que justificar i pressupostar abans, la empresa constructora licitarà les obres que faci,tal i com estan detallades en el projecte a un preu pre fixat.

El mal, ve de projectes poc detallats o mal fets cosa que em sembla que no es el nostre cas.

Carai, també podríeu dir que es licitarà per sota el pressupost ,que les empreses ja no lliguen els gossos amb llonganisses i afinen el llapis.

Imprevistos Ana, segur, pro no tenen per que ser tots negatius.

Anònim ha dit...

Noooo, si ja t'he dit que a partir d'ara seré molt optimista...com el nostre batlle i els bancs, és clar, que sense les ajudes del govern ni de l'ajuntament.
Però estic contenta...segur que ho fan a la baixa, no sé com he pogut dubtar-ho.

Una salutació i dolços somnis d'urbanitzacions plenes de llums i flors...que estem quasi a la primavera.

Anna

Anònim ha dit...

"P.D. Que las ganas de ver arregladas nuestras calles, no nos conviertan en conformistas."

Aquesta frase d'en Josep LLuis la hauriem de tenir constantment present. Si ens han estat enganyant durant els darrers anys, que ens ha de fer pensar que ara ja no ho voldran fer? El projecte segueix continguent moltes TRAMPAS, veieu-ne algunes en les al.legacions que el Santi publica en el seu recent estrenat BLOG, en quant als imprevistos, ja no son imprevistos si es "preveu" que ho seran, llavors es denominen TRAMPA, i n'hi han varies, totalment premeditades, es per això que ara també ens diuen que amb la licitació podrien baixar més, dependrà del follón que armem, però ja ho tenen previst. Els canvis que s'han fet en el projecte, son ridiculs, no justifiquen la baixada en el preu, que diuen es de 2 milions. Fem MEMORIA, EREN 11,6 MILIONS + IVA, i ens el van pujar aprox 1 milió més com a castig per haber-nos queixat, 12,5 + iva = 14,5 milions, recordeu ho bé, ara 9,6 iva inclòs, fins i tot amb numeros publicats en fulls del ajuntament i revistes varies, ens volen fer creure que aquests numeros mai han existit, metodes conspiratius tipics de la politica. En el projecte no s’han fet canvis substancials per poder baixar-lo quasi 5 MILIONS, simplement han renunciat a part del preu.

El tema de la companyia d’aigües és un altre escull, ells mateixos accepten que es MANTINDRÀ L’EXISTENT per qui vulgui continuar-hi conectat, i si tothom volem continuar-hi conectats? SOREA tindrà una companyia d’aigues fantasma, però gratis?
Jo ho tinc clar, si he de triar entre la companyia del chorisso actual amb aigua del pou de Canyamars dubtosament controlada, o aigua dels pous de la riera d’Argentona de SOREA enriquides per les futures filtracions de l’abocador d’escories, em quedo amb la que tinc, al menys si només la faig servir per dutxarme no em farà mal, l’altre no ho sabem. En definitiva, si podem triar, entenc que NO POT SER OBLIGATORI PAGAR-LA, una altre TRAMPA per desviar l’atenció. Com comença el comentari amb la frase d’en Josep Lluis, jo n’afegiria una modificació: "P.D. Que las ganas de ver arregladas nuestras calles, no nos hagan creer que actuan de buena fé."

JORDI FORT

L'Albert ha dit...

Jo tinc molt clar i em sembla que qualsevol que estigui una mica al cas de tot l’assumpte qui va de bona fe i qui no.

Ho hem anat veient al llarg dels anys, els temps deixarà a cada un en el seu lloc.

Criticar es molt fàcil, m’agradaria veure un projecte fet per els que trobeu infinites irregularitats , jo en aquest hi veig canvis de mentalitat que poden ser molt importants per nosaltres.

Si vaig buscant merda al final en trobaré i si no me la inventaré, a mi el que m’interessa es trobar solucions, mentre busqueu porqueria per llançar, altres van buscant solucionar problemes que es el que necessitem, deixeu-me amb els meus somnis de flors i llumetes .

Ja començo a trobar li el puntet a veure les cosses amb il•luminació.

Anònim ha dit...

Criticar no és fàcil, i opinar tampoc, ja ho han pogut comprobar en Josep LLuis i l'Anna amb les respostes que han rebut i més recentment la comisió creada pel Roure, es cert Albert, el temps va destapant tendencies i tot acaba clar, algun dia sabrem en quin mar has estat navegant.
Gracies per tot, aquesta serà l'ultim comentari que publico en el teu blog, el crec execivament tendencios i ja ho he dit en altres ocasions, crec que vols desviar l'atenció cap a altres llocs, tú sabràs perquè.

JORDI FORT

Anònim ha dit...

Jordi, no t'enfadis...tots tenim opinió, a uns en agrada a uns altres no, però opinar, parlar, pensar...tot és enriquidor...aixó és el que mou el món.

Una salutació,

Anna

L'Albert ha dit...

Te raó, el blog es molt tendenciós, te una acusada tendència de respecte per la gent, sobre tot per els que fan cosses.

Jo vaig vivint i cada dia em sorprèn alguna cosa, aquest es el mar on navego.

Jo crec que en Jordi nos es podrà callar i farà algun comentari en alguna que en diguem de grossa i que li toqui la moral.