jocs florals

jocs florals

divendres, 8 d’octubre del 2010

A mi em sembla que no anem del tot be

Observant les coses que passen, a vegades em qüestiono de l' utilitat de l'ajuntament, penso que es una entitat administrativa creada per vetllar entre d'altres per la felicitat, la comoditat , el benestar, la millora de la convivència i la resolució dels problemes en l'àmbit del espai comú dels seus ciutadans, en alguns països (França, Andorra) l'anomenen molt gràficament el comú, es a dir el lloc o la casa de tots.

Veient el que ens fa el nostre estimat alcalde a can Canyamars tinc dubtes que la marxa del nostre ajuntament sigui la correcta.

L'alcalde de cada ciutat es l'encarregat de vetllar per la seva ciutat, així cada comunitat te un consistori encapçalat i representat per el seu alcalde, que vetlla i procura per els interessos i el benestar dels seus.

El poble on les cosses no son així, queda orfe i a expenses de la bona o mala fe d'altres, si el que ho ha de fer no ho fa, no tenen altre que se'n cuidi.

Dons el que deia, observant que tenim un ajuntament que suspèn les llicencies a uns propietaris que fins la seva arribada podien disposar i construir amb total normalitat, sempre clar complint amb tots els reglaments i taxes, i que no els dona cap explicació, ni data de finalització, ni motius, ni tampoc queda clar el perquè altres ajuntaments en les mateixes circumstancies les donen i el nostre no.

Penso que es una mesura que no afavoreix ni la economia ni la felicitat dels seus administrats, tot el contrari, l'únic que fa es crear los problemes i dificultats en unes circumstancies molt difícils.

Altre de les coses que ens fa el nostre ajuntament pilotat per el nostre estimat alcalde, en Josep Jo, es enviar nos breus cartes amb quantitats importants a pagar, un dia el susto ho es amb una quantitat, altre dia amb altre, sense cap mena d'explicacions, sense cap mena de terminis, ni formes ni data de pagament.

Aquestes cosses tampoc afavoreixen ni la economia, ni la felicitat de la gent de Dosrius, mes aviat els crea incertesa, neguits i angoixes.
 

Veig també com agafa la responsabilitat de la reparació d'uns carrers per que estan molt precaris i van passant els anys, i els anys, i els lustres, i els carrers cada vegada estan mes precaris, cada vegada pitjor, i no diu res, ni pren cap mesura, ni ve a mirar ho.

No entenc tampoc per que cada vegada que venen eleccions ha de prometre que farà una feina i desprès no la fa.

Pot ser jo m'equivoco però això, ni fa mes feliç, ni mes còmode , ni mes enriquidora la vida en el municipi de la seva responsabilitat, crec que es tot el contrari.
 

Veig que la gent de Dosrius, fent el que es la seva obligació, va a l'ajuntament a mirar els projectes que mes o menys cada dos anys encarrega el nostre admirat alcalde i alguns troben que la seva propietat ara te un camí pel mig, un camí que a altre propietari es troba que li han tret, o persones que li manquen els metres que a altres propietaris li sobren, en una llarga llista on ningú va a comprovar que el topogràfic que aporta el promotor amb cap altre finalitat que embolicar ho i entorpir ho tot mes sigui el correcte o que el camí desaparegut en una propietat ara apareix en l'altra punta.

I veig sorprès que es el fruit de les errades que algú amb tota la bona intenció ha comes i amb tota la naturalitat del mon ara son llei, però ara, per retornar las al seu estat original els diuen, als sorpresos i neguitosos ciutadans afectats, que es poc menys que impossible sense la decisió política que mai pren el citat i mai prou valorat alcalde fruit de la nostra confiança.

Veig també sorprès que a uns ciutadans les cosses els queden solucionades amb facilitat i a altres tot son inconvenients o incerteses.

I penso que tot això no deu afavorir la tranquil•litat, la pau o el benestar espiritual ni material dels ciutadans del poble.


Comprovo en primera persona com els ciutadans, que degut a les practiques anteriors, ens veiem obligats a fer tot ple d'instàncies i al•legacions seguint el reglament marcat per l'excel•lentissim ajuntament , com ningú les contesta, passa un any passen dos y res, cap contesta, cap respecte per el sofert contribuent que amb tota la seva fe, redacta com bonament sap un escrit demanant informació, aclariments o la reparació d'una errada administrativa.

I comprovo que aquestes actituds no ens fan ni mes feliços ni mes rics, ni mes bones persones, i que nomes cal sortir al carrer per comprovar també que passen els anys i tampoc estan millor ni mes nets ni mes ben cuidats, ni tenim mes serveis, ni millors, ni mes econòmics.

El que si que veig es que uns pocs cada vegada tenen mes i molts ciutadans cada vegada viuen pitjor,amb mes dificultats i això no m'agrada, ni em fa mes feliç.

I penso que pot ser seria millor no tenir ajuntament, o pot ser que el portes una persona amb menys capacitat, menys llest, menys amable,menys espectacular, amb menys coneixement del mon econòmic, si voleu no tan guapo, però que dediques el seu temps i la seva atenció a la solució dels problemes reals de la gent.
 

Poso un vídeo que he trobat a la xarxa on podem comprovar les excel•lents habilitats oratòries, la gran capacitat, els coneixements d'economia i la Visio de futur del nostre estimat i admirat alcalde socialista.

Ell pobret, que no el deixen ni acabar d'esmorzar, esta molt ocupat amb els grans projectes de la comarca, que son com be diu: 
Convertir el consell comarcal ha de ser com una empresa privada,  fer una via paral•lela a la autopista per alliberar la nacional, convertir la nacional dos en una carretera urbana, trens orbitals, ajuntar empresa amb tecnologia i recerca fent un pol espectacular, canviant un model turístic de sol i platja, es molt fort , en un referent de turisme esportiu amb la chalens

No pot però, contestar una al•legació que li vaig fer ja fa dos anys, ni altre de fa un, deu ser que respondre l'al•legació es una qüestió molt mes complicada que tot l'anterior, ja em faig al càrrec i espero pacient ment l'arribada del mes de Maig.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Albert no deixis que et baixin els anims. El sr. Josep Jo no n'es en absolut conscient de quines son les perspectives que tenen per ell el partit en que milita. Tinc la sort d'haber pogut tenir relació amb persones del seu mateix partit, però de molta més categoria, que tenen clar que a la primera que en Josep perdi les eleccions a Dosrius, s'el treuen del mig. El carrec que ell tan l'enorgulleix de President del Consell Comercal, ve a ser tant prestigios per altres politics con si els nombresin President de l'Escala on viuen, la major part d'alcaldes no volen ni els interessa un carrec com es el de President del Comsell Comarcal, que tant sols ve a ser un lloc on el partit aparca a qui li ha fet bons serveis, preò que no els hi serveix per fer coses mes importants. També cal veure que actualment la formació dels politics també es una qualitat a valorar, i en aquest cas el nostre mal alcalde no en va massa equipat. Parla de tot, economia, obres publiques, benestar social,etc., però salta a la vista que darrera hi ha alguna persona que li dictaa el que ha de dir, doncs els que el coneixem sabem que n'es incapaç de fer-ho ell sol. El video es patetic, no entenc com aquelles persones el van convidar a fer el ridicul, o potser aixó es precisament el que volien convidant-lo, que fes el ridicul en públic un cop mes parlant de tot el que no en sap rès.
En definitiva Albert, el nostre objectiu comú que és els carrers de Can Canyamars, no el veurem fins que des-prostituïm el consistori de les rates que actualment l'habiten.

JORDI FORT

Santi Rivelles ha dit...

Albert, jo mai ho hauria saber explicat millor el que sentim la majoria de persones del municipi, i en general de la societat.
Els nostres polítics, que tindrien que vetllar per els nostres interesos, son, tot al contrari. Jo no sé en quin moment, s'han confòs, i han entès que la carrera política es per enriquirse ells mateixos, sense tenir en compte als altres ni les circunstancies. Dic això, perque estem farts de veure a les noticies, exemples on la crisi no va per ells. Ahir diuen que els socialistes aproben pujar un 9% els diners per els partits per les eleccions (mentre als funcionaris els hi baixen un 5% perque hi ha crisi). El nostre alcalde, si guanya un altre cop, s'aumentarà el sou un 20%, i ficarà un altre càrreg de confiança al ajuntament.
I mentre, com tu dius, els ciutadans ens veiem obligats a viure cada vegada en pitjors circunstancies. Això si, tindrem que aguantar veure escrit en les seves propagandes que ho tindrem arreglat en dos anys.
A altres països els polítics que no saben fer la feia, renuncien en un acte de responsabilitat. Aquí es tot el contrari. Ningú abandona la cadira (que està molt ben pagada).

Cada dia m'indigna mes aquest tipus de gent.

Pero ho he dit molts cops "tenim el que ens mereixem". Es fort.