jocs florals

jocs florals

divendres, 15 d’octubre del 2010

L'aigua neta

Un any mes, centenars de bloguers de tot el mon ens posem d'acord per tractar tots el mateix tema, sumem esforços per intentar sensibilitzar a les persones tractant un tema que ens afecta a tots com a ciutadans del mon que som.


Blog Action Day 2010: Water from Blog Action Day on Vimeo.



Aquest any es va decidir per votació que el tema fos "l'aigua" un be que per nosaltres es tan familiar i quotidià que podríem pensar que no es cap problema important.

No fa tants anys que en el nostre país patíem infermetats molt greus derivades del consum d'aigua en condicions poc saludables, per la seva característica es fàcil que tingui dissoltes substancies perilloses o es desenvolupin agents patògens que converteixin el que es una font de vida en una font de infermetats.

Per sort hem millorat molt en aquest aspecte, en el municipi rebem aigua abundant i en unes condicions controlades ( be, no tots amb tanta vigilància) que fan que de moment no sigui una de les nostres preocupacions.

Nomes volia que penséssim en la importància que te l'aigua en bones condicions per nosaltres i per altres que viuen en el nostre mon, moltes persones tenen que anar a buscar cada dia l'aigua a llocs llunyans( mes inf.), cada setmana moren 38.000 nens per infermetats provocades pel consum d'aigua infectada , i cada vegada son mes freqüents les guerres o baralles pel aigua (mes inf.).

Mentrestant en altres llocs en fem una utilització indiscriminada, aviat en sentirem a parlar molt d'un concepte que es la petjada (huella) que no es mes que l'efecte ecològic de cada fet o producte, el concepte ens farà ser mes conscients de la importància dels nostres actes quotidians.

Així, la petjada en aigua d'una samarreta de coto que portem es de uns 1.500 litres i la de uns pantalons texans va cap els 7.000, vol dir que per fer tot el procés necessari per aconseguir un pantaló texà, es necessiten en total 7.000 litres d'aigua.

Mes dades per a la reflexió, cada persona del nostre entorn consumeix de promig, 465 litres d'aigua, cada dia, i dos tones de restes dels humans s'avoquen a curses d'aigua potable, contaminem les costes i els rius, als Estats Units el 40 % dels rius i el 46% dels llacs les aigües estan contaminades.

Però tenim també moltes dades per l'esperança, organitzacions com a water. org i charity:water entre moltes d'altres estan treballant per portar aigua a les comunitats en desenvolupament.

Ja es tenen moltes dades per saber la petjada ecològica de cada producte i poder així treballar per disminuir la.

Cada vegada en fem una utilització mes racional de recursos com l'aigua i les persones en son mes conscients de la seva necessitat, cada vegada reciclem mes i tenim cura del que tirem per l'aigüera, cada vegada es fan servir mes fertilitzants naturals i es mes freqüent el compostatge.

Recent hem vist com la gent del nostre poble oferia molta resistència a l' instal•lació d'una planta de tractament d'escòries que entre altres podia contaminar els aqüífers.

Anem per el bon camí.

Estem a l'inici del canvi, podem fer un mon millor per a tots fent les cosses conscient ment.

A tots els que ja ho feu, gracies.