jocs florals

jocs florals

dijous, 21 de gener del 2010

No tenim la planta pro ja arriba la porqueria




El nostre estimat alcalde, en nom del ajuntament de Dosrius, farà arribar a tots els domicilis un triptic amb les conclusions de la comissió que es va veure forçat a convocar, per tal de convèncer a la gent de les bondats de l’instal•lació d’una planta de tractament d’escòries d’incineradora en una pedrera del municipi per part d’uns amics seus.

Vist que moltes entitats del poble que es van agrupar al voltant de la plataforma ecologista el Roure feien campanya oposant-se, alarmats per l’alegria amb que es feia tot plegat, es va veure obligat a crear alguna cosa per distreure l’atenció i ensenyar altres punts de vista.
També era necessari per que alguna cosa es tenia que dir a la opinió publica, ja que des da la plataforma opositora bàsicament el que es demanava era que es tingues en compte la opinió del poble en un assumpte tan transcendent i que tantes pors aixeca.
La comissió era la seva manera de fer participar al poble.

Es va crear la comissió, i d'entrada les seves conclusions serien vinculants, pro desprès de veure que les conclusions segurament no anirien en la línea que pretenia, aviat es va canviar d’idea.

Al llarg del temps han anat deixant la comissió la majoria d’entitats, unes per desacord amb com es portava i altres de critiques o contraries simplement per que les van deixar de convocar.

De resultes d’això al final han quedat vuit persones, la gran majoria vinculades al ajuntament, la resta han sortit, indignats per la manipulació que es feia del que allí es deia.

Personalment he quedat molt sorprès i decebut per que la persona encarregada per l’ajuntament, en Joan Manel, de l’escola de Natura, al que teníem tots per una persona admirable, integra i compromesa en la defensa del medi per sobre de tot ja que:

L'he vist com seguia les directrius que li van encomanar, encaminades a fer nos veure les bondats de la planta i com al no aconseguir ho es tergiversaven les actes del que allí es parlava, he vist com es dirigia tot en un únic sentit, donar tot el valor al que deien les persones que portava ell en el seu guio i silenciar les altres, redactant finalment unes conclusions pamfletàries i vuides de cap rigor, que amaguen tot allò crític o contrari que en la comissió s’ha exposat i s’ha mostrat.

Ho ha fet molt be en Joan Manel, un suculent encàrrec de 4.500 euros pagats entre tota la gent de Dosrius, que no dubto que per la seva fidelitat i eficàcia n’obtindrà molts d’altres, el que cal saber ara es a qui enredaran, quin valor tindrà en el futur allò que digui, pel que fa a mi, poc de temps em farà perdre amb la seva lectura o amb les seves accions.

Mentrestant llegim el pamflet,  en comissió de govern on nomes i compten els tinents d’alcalde , formada per tres regidors mes el cuart que es l’alcalde, aprova un canvi d’usos de la pedrera que permeterá que facin la planta els seus amics, sense cap debat ni acte públic, sense cap explicacio, d’amagat, com qui fa una malifeta.

Això si, ara en el període d’al•legacions podreu fer totes les que vulgueu, es seu sistema.




Per saber mes:

Conclusions que enviarà el nostre alcalde a les casses, que han indignat a la gent.



Comentaris i entrades en altres blogs , aullidos , veins de Canyamars. el Roure.


Conclusions de la plataforma, document de treball.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pels que no heu seguit el procés o us ha agafat en altres ocupacions us recomano que llegiu aquests links que ofereix l'entrada de l'Albert.
Tant el full (panfleto municipal) com el document de conclusions de la plataforma.
Penseu-hi, decidiu i interveniu, és el nostre entorn i ningú vindrà de fora a defensar-lo (inclús els de dins sembla que no se l'estimin).

TPC