jocs florals

jocs florals

dilluns, 31 d’agost del 2009

Monoleg

Vaig baixar a Dosrius a escoltar el monòleg que anunciava el programa de festes.

Aclarir prèviament que no es la meva intenció de donar lliçons de moralina ni de educació a ningú, que jo no en vaig gaire sobrat de cap de les dues cosses.

El cas es que com a la festa major de Canyamars, vaig trobar me altre vegada amb un monologuista que jo definiria dels de caca pedo teta, aquells que basen el seu humor en la abundància d’escatologia y d’obscenitats, i diem ho també un amb humor molt masclista, que dona una imatge de la dona d’objecte i degradant.

En principi poques cosses tinc que dir d’aquest humor d’adolescents i fins fa poc d’avis reprimits per la dictadura del generalíssim. Tot el que faci riure benvingut sigui.

També trobo molt bona la iniciativa de portar un monologuista que ens faci passar una bona estona.

Pro i de això es del que em queixo, sobretot en l’acte de Dosrius l’auditori estava composat d’abundant canalla, lògic i d’esperar a l’estiu en una festa major de poble.

De la mateixa manera que un nen no ha de banyar se sol si no sap nedar, penso que algunes cosses, algunes paraules, algunes obscenitats y algunes actituds com he dit abans degradants de la imatge de la dona no son necessàries per passar una bona estona i poden donar una imatge equivocada en persones no formades del tot.

Ignoro el que passarà per el cap dels nens desprès de tant de chupar i tantes al·lusions ridiculitzant les opcions sexuals no majoritàries, no se si les aportacions al seu llenguatge son les desitjables i si desprès entendran que algú els reny a ells i quan a aquell senyor que el va portar de la ma el regidor de cultura, li reien les gracies.

No se si li els canviarà la imatge que tenien de les seves avies en quant que sogres dels seus pares, pot ser ara les miren diferents, no se si s’estaran d’insultar a la gent grassa al veure que aquell senyor tant graciós també ho feia amb tant d’exit.

Si mes no, requerirà d’un esforç suplementari d’explicacions per part dels pares i mestres.

Per altres edicions i donada la selecció que es fa últimament dels artistes, proposo que en els programes posin una anotació que informi si l’acte es apte o no per a menors, poden marcar ho amb uns rombos com abans o amb uns calçots, mes ecològics.

Així els pares, mes informats podran decidir si l’acte es adient per la educació, la formació o els valors que volen per els seus fills.

De segur que un acte assenyalat amb 4 calçots l’omplirien, i pot ser el monologuista podria treballar millor ja que també he de dir ho, va estar queixant se reiteradament que la peculiar formacio dels nens presents, no el deixaven fer be la seva feina, nens penso jo que pobrets venien d’algun horfanat ja que ningú els anava a dir res.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Pel títol, m'imaginava una altra cosa.

L'Albert ha dit...

Es un monolog, jo me lo guis jo me lo com, com en Joan Colom.

Anònim ha dit...

El problema es que ningu sap de cert que dira/fara el monologuista, asixi que sera dificil fer la catalogacio.
M'ho imagino axi:
Reunio de la comissio
Hey que fem despres del prego?
No se, una mica de musica?
Aixo ja ho fan a Can Massuet.
Portem un espectacle de Magia?
Osti no se sera car?
I que tal algu que espliqui acudits i que no sigui com el de Canyamars?
Vale doncs truca al representant i que porti un humorista una mica mes jove que el de Canyamars.
I després pasa lo que pasa.
Personalment em va fer riure pero al igual que tu no ho vaig trovar adecuat pel moment i el lloc.
Salutacions

L'Albert ha dit...

No es pas una critica als organitzadors que ho fan amb la millor de les voluntats, es un pensament en veu alta.

Pot ser una mica d’informació prèvia del que s’està pagant o contractant si que es podria demanar.

Aquest any per això, ho he vist tot una mica mes a salto de mata que altres anys, ja deuen d’estar cansats i necessiten de gent nova que els ajudi.

De totes maneres agraïts per l’esforç i la dedicació a les comissions de festes.
Son com els ginecòlegs que treballen on els altres s ho passen be.

Anònim ha dit...

No asistí con mis hijos al acto. Simplemente SUPUSE que los monólogos no suelen ser aptos para público infantil.
Creo que no me equivoqué.

J.L.Rueda ha dit...

La solución es sencilla, es necesario contratar a otro representante que traiga otro tipo de artistas a las fiestas, por lo visto el que hay ahora, lleva un montón de tiempo y tiene el "monopòlio" en las fiestas del pueblo.
Tanto la actuación del humorista de Dosrius como la de el de Canyamars estuvieron fuera de tono y de lugar, aunque por lo menos el de Dosrius tenia más gracia.
Existe otro tipo de humor tipo "Tricicle" que es apto para toda la familia, quizás el "representante" que contrata con el Ayuntamiento no tenga artistas de este estilo entre sus representados.... por lo tanto la solución es cambiar de "proveedor" de espectáculos.
P.D. No cuestiono la profesionalidad de los cómicos, pero creo que su espectáculo es para un público adulto y no para una fiesta mayor, evidentemente a ellos los contratan y hacen su número.
Saludos.

L'Albert ha dit...

Sabia y acertada decisión la de un padre que se preocupa de sus hijos.

Hasta ahora afortunadamente no hemos tenido que tener en cuenta esta precaución, de ahí mi extrañeza.


El caso Jose Luis es que da menos faena llamar a un único representante de confianza que ir buscando, aunque tratándose de dinero publico no estaría de mas con un poco de tiempo ir mirando diferentes opciones y elegir la que mejor que se adapte al presupuesto disponible.

Hay que tener en cuenta que nunca se hará al gusto de todos, pero pienso que no ha de ser tan difícil encontrar espectáculos para todos los públicos, más si creas en los niños la ilusión que viene la fiesta mayor, salir de noche y esas cosas que os gustaban y que no deberíais olvidar.