jocs florals

jocs florals

divendres, 30 de gener del 2009

Cremem la brossa i desapareix el mercuri

Tot el que comprem ens ve empaquetat i envasat, algunes vegades val mes l’envol tori que el que porta a dins.

Tot plegat fa que generem un gran numero de deixalles, que, o be es llencen als abocadors o be es cremen.

Aquets últims generen substancies tòxiques de tota mena que o be surten per la xemeneia en forma entre altres de dioxines ( cancerígenes ) o be queden a les cendres ( compostos de metalls pesats ), terriblement cancerígens també.

Si no som capaços de reduir la quantitat de brossa que llencem, les autoritats tenen que buscar solucions per desfer-se’n de aquest volum ingent de substancies de tota mena.

A qui el que fan es cremar-les, generant fums i escòries, no tic res a dir, els responsables fan el que entenen que han de fer.

Del que em queixo es de la innocència i la cara amb que ens diuen a Mataró que els fums son saníssims i ara a Dosrius que les escòries son innòcues .

No m’agradaria a mi inhalar el pols produït al descarregar els camions ni estar a prop de aquestes escòries tant innocents, cal que digui que trobo raonable aprofitar una pedrera en un lloc apartat de la activitat humana per avocar hi les escòries, amb totes les mesures necessàries per garantir la seguretat, en algun lloc han de estar.

El que no trobo be es que no ens diguin la veritat , no m’agrada que m’enredin,les escòries son molt tòxiques i altament perjudicials per a la salut ,nomes teniu que buscar dades a la xarxa, pro no calen informes , amb el sentit comú en tinc prou.

Tinguem ho en compte perquè a tocar del nucli de can Massuet també tenim altre pedrera que pot anar per el mateix camí.

Desprès aquesta escòria la tornen a vendre per la construcció amagant ho a sota les carreteres. Compte que no acabin a sota els carrers de can canyamars.

Els que vinguin darrera ja s’ho trobaran.

Per cert que ja comencen a protestar.

Video Eco

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Ya me gustaría saber que empresa ha hecho el estudio donde se ha llegado a la conclusión de que estas sustancias son inócuas. Creo que para sacar dinero no importa el cómo...parece que el dinero cura todos los males de la sociedad, como si el único mal que tuviésemos fuera la crisis.
Si es nocivo para la salud los primeros en morir serán nuestros árboles, veremos lo que pasa alrededor de esta empresa...
Cuando paso por Berga veo aquella enorme chimenea, eliminando aquella lluvia ácida que ha acabado con la vegetación de los alrededores...espero no ver el mismo paisaje en este pequeño pulmón que le queda a maresme.

Un saludo y feliz fin de semana...mejor no pensar...cuanto más ignorantes seamos más felices viviremos.

Anna García

L'Albert ha dit...

Pot ser l’informe diu inertes, i ho tradueixen per innocu, el mal es que aquestes substancies son acumulatives en el cos, anem comprant números per tenir una deficiència o una errada en els processos biològics que es produeixen constant ment en el nostre organisme.

La manera que tenim de que aquestes cendres no vagin a cap lloc es no produir-les i la manera de no produir-les es reduint els residus i reciclant tot el que puguem.

El mal es que ens diuen que ens ha tocat la loteria i no es cert, es nomes l’amo de la pedrera qui ha encertat la grossa, per la resta nomes son que inconvenients i prejudicis.

Be, jo soc una persona adulta i responsable i si tinc una errada en tractaran com a tal per demanar me responsabilitats, a l’hora d’explicar-me les cosses m’agradaria que també ho tinguessin en compte.

Hem de saber que molts dels habitants del municipi ho son per que es volen allunyar de totes aquestes porqueries i accepten les molèsties i els inconvenients que te el viure aquí compensats per les avantatges.

Si hem de acabar igual o pitjor, en altres llocs tenim mes serveis i mes a prop.

Cendres si, pro amb totes les precaucions i amb tota la veritat.

Anònim ha dit...

No Albert, cendres NO. Tal com expliques, aquestes cendres son riques en metalls pesants, mercuri i d'altres elements que no voldries tenir a prop teu, la pols que es genere al descarregar els comions volarà per tota la vall, es depositarà en les fulles dels arbres, en el terra, en les baranes de les nostres cases, i també estarem continuament respiran auqesta pols microscopica, carregada de elements molt cancerigens; potser serà a llarg plaç, o potser no, però d'aqui un anys veurem com diversos tipus de cancers començen a apareixer entre la nostra població, primer entre els nens, donç son més propensos a desenvolupar la malaltia degut a la seva ràpida regeneració cel.lular, despres possiblement els avis i per fí al més resistents. Potser nosaltres podem no prestar-hi massa atenció, però tenim dret de legar això als nostres fills? Realment tens raó Albert, cada cop es menys atractiu continuar visquent en aquesta zona, que debem haber fet els habitants de Dosrius per estar continuament castigats?

JORDI FORT

OPINIONS DE DOSRIUS ha dit...

Tanto el articulo publicado como vuestros comentarios nos han parecido de gran interes para la poblacion de Dosrius, por esta razón nos hemos permitido reproducir la NOTA DE PRENSA publicada aquí con algunas modificaciones propias para hacerla mas veririca.

gracias,

OPINIONS DE DOSRIUS
opinionsdosrius@blogspot.com

Anònim ha dit...

Creo que todas las AAVV del municipio se tendrían que poner en el asunto. Deberíamos frenar la instalación en Dosrius de esta empresa...deberíamos pensar en realizar alguna acción del tipo que sea...ya que hay tantas mentes y tantos blogs pensando.

Un saludo,

Anna García

L'Albert ha dit...

Podem fer la millor de les accions, separar, reciclar, reduir la brossa, així no tindrà cendres ningú.

Per a mi aquesta es la solució.
Mentrestant i sabent que les escòries no son tan inoques com diuen, el millor que es pot fer es prendre consciencia de la perillositat i exigir que tinguin el tractament , la cura, la precaució en el seu transport i la manipulació que una substancia perillosa , nociva e insalubre requereix.

No hem de deixar que un grapat d’euros ens adormeixen el sentit comú i prenem totes les precaucions que calguin.

I per sobre de tot no mes troles ni mentides que el mercuri, el plom, el cadmi i totes les substancies tòxiques que van en la brossa no desapareixen ni portant al mag Lari.

Anònim ha dit...

Perdona Albert,
yo sí creo que se puede hacer más cosas además del reciclaje y de la producción de basura, debemos evitar que se instale esa actividad en nuestro municipio, con manifestaciones o lo que sea, al igual que se lo han quitado de encima en las Franquesas nos lo podemos quitar de encima nosotros...por mucho convenio que haya firmado nuestro alcalde por decreto ley...
Un saludo,
Anna García

Anònim ha dit...

Així és Anna, l'alcalde es suposa que actua en representació de la confiança atorgada pel poble que el va votar, i el poble que el va votar pot dir "prou" si mno considera que està actuant tal com seria de esperar i en benefici d'aquest poble. Es evident que es incompatible ser alcalde de Dosrius i President del Consell Comarcal, el president del C.C. ha de trobar un lloc on encolomar els hi aquests residus, el partit li agrairà, per tant no està fent la feina d'alcalde i convindria tenir ho present.

JORDI FORT

L'Albert ha dit...

No et pensis Anna, que a mi no em fa cap gracia tampoc.

Jo m’estic queixant mes de que em tractin com un ignorant que no pas del fet concret, que penso que altres associacions o partits ja deuen estar avaluant i son els que tenen mitjans de pressió o mobilització.

Vagin on vagin no poden anar amb aquesta alegria dient que son innòcues engalipant a la gent ( per fer servir un verb d’us habitual a Dosrius).

M’agüés agradat mes que em diguessin la veritat i que prendran totes les mesures per garantir que no s’escamparà la porqueria fora la pedrera, em generaria confiança.

Trobo que es una fet amb la rellevància suficient com per haver estat debatut àmpliament el projecte per les diferents sensibilitats del poble.

No es la manera de fer les cosses.

Anònim ha dit...

Per aixó mateix, hem de fer una protesta activa vers aquest tema...em sembla intolerable que no es presenti un ple extraordinari per tractar aquest tema, que ens ho venguin com una ganga quan és un "crim" ecológic i que nomès vegin un interès econòmic. Com em puc creure jo a algú que em diu que ja prenen les mesures adequades per que no hi hagi cap impacte al medi ambient i per la salut dels habitants del municipi, quan m'ha mentit dient-me que no és tòxic? Qui se'l creurà ara? Jo no.

Anna García

L'Albert ha dit...

Sras o srs de opinions de Dosrius, jo abans nomes podia informar-me per uns poquets diaris o emissores que parlaven de cosses les quals la gran majoria no m’interessaven per res.

Ara tinc al meu abast blogs de gent que parla de fotografia, de motos , de economia , de musica, de muntanya, medievals, fins i tot de cosses de Canyamars i les problemàtiques que tenim, en resum, per fi ,de cosses que m’interessen.

Com podeu comprovar, la gent s’expressa i diu la seva amb tota la llibertat, podem dir la nostra i fer comentaris, per fi també.

Això pro, te un perill i es que alguns desaprensius ho facin servir per les seves venjances o neuras personals utilitzant ho per insultar i desqualificar d’ una manera anònima i covard, amagats sota un pseudònim.

No fa res per que la gent no es tonta i a la que ho ha vist un parell de vegades ja s’adonen de quin peu calcen.

Sabeu, de proliferar aquesta manera de fer ens podem trobar, que com passa en moltes altres activitats, agafin aquets blogs com a excusa i comencin a posar-nos normes i prohibicions a la resta de blogaires.

Au a tornar a escoltar RNE o la COPE.

No m’agradaria perdre aquesta llibertat.

Penso que la manera en que porteu el blog es molt propera al que he comentat abans i es per això, per que no m’agradaria posar en perill aquesta llibertat, que m’agradaria que entenguéssiu que no sou benvinguts en aquest espai, no em fiqueu enllaços a una pagina anònima on es fan afirmacions greus que van en contra de la bona imatge de persones del poble.

Estic segur que ho entendreu i ho respectareu, gracies.

Anònim ha dit...

Lo que mas me jode es que me traten por gilipollas, recibir emails del Ayuntamiento explicándome el "chollazo económico" que tendremos en Dosrius a cambio de permitir que una empresa nos coloque "unas cenizas" es demasiado....
¡¡¡Que afortunados somos los vecinos de Dosrius!!! ¡¡¡ han elegido nuestro pueblo para "reciclar cenizas" !!! y ¡¡¡ ademas estos señores son muy generosos y aportaran dinero a nuestro Ayuntamiento !!!
Opino como el Homellop "QUE SE METAN LAS CENIZAS EN EL CULO"

Saludos,
J.L.Rueda

P.D. Ahora tendremos la ocasión de comprobar si los vecinos de Dosrius nos hacemos respetar protegiendo nuestro entorno, nuestra salud y la de nuestras familias,..o......... somos unos mierdas que no damos para más............