jocs florals

jocs florals

dimarts, 1 de juliol del 2008

Avantprojecte de llei de millora de les urbanitzacions

En Jordi Fort en un comentari pregunta per el projecte de llei de millora de les urbanitzacions.

Ja fa uns anys que seguim amb atenció el desenvolupament de aquest projecte de llei.

La raó principal es que es parlava de una llei similar a la “ llei de barris” on la administració catalana fica uns diners anualment per millorar els equipaments i les infraestructures dels barris agraciats.

Pensàvem que pot ser era millor esperar a l’aprovació d’aquesta llei no fos cas que una vegada fet l’esforç econòmic en la nostra, uns anys mes tard les administracions donessin importants ajuts econòmics i nosaltres féssim el préssec.

Fins i tot al saber que es preparava un pla pilot amb deu urbanitzacions l’ajuntament en data 29/12/06 va enviar una carta al conseller Joaquim Nadal i altre al Sr. Celestino Corbacho demanant entrar en aquest pla pilot.
( En la ultima entrega als socis tenien les cartas )

Al anar tenint coneixement del redactat de la llei varem observar que la cosa aniria si fa o no fa com ho estem fent aquí.

Per el que diuen els tècnics i els entesos sembla ser que la dificultat mes important a l’hora de arreglar els dèficits de les urbanitzacions no es tant l’econòmic si no que la dificultat major es que els veïns aconsegueixin ficar-se d’acord.

Així el que fa la llei es facilitar el procés, pro sempre amb totes les despeses a càrrec dels propietaris.

Es a dir.
Els ajuts consistirien basicament en:

L’institut català del sol (Incasol) deixa als ajuntaments uns diners ( del ordre dels 300.000 € ) per fer un projecte d’urbanització i altre de reparcel·lació.

L’altre ajut es que l’Incasol avança o avala els diners de les obres als ajuntaments per facilitar i acelerar ne la execució .

I l’altre ajut important es per les persones majors de 65 anys amb ingressos reduïts i que tinguin la seva residencia habitual en l’urbanitzacio.
L’ajut consistiria en una càrrega sobre la propietat de manera que el propietari no tingui que pagar les quotes d’urbanització, pro els hereus o els compradors posteriors tindran de fer sen càrrec de la carga i les despeses.

Totes les despeses de gestió i urbanització van a càrrec dels propietaris.

Altre faceta preocupant a destacar es que la llei permet la reducció del tamany o la extinció de la urbanització donat el cas de no poguer solucionar els problemes.

Això es el que puc explicar.

Si algú vol alguna ampliació de d’informació o afegir alguna cosa interesant ho podeu fer en els comentaris i aixi serveix per tothom.

Aquí teniu un enllaç al redactat del avantprojecte.

Segons els mitjans de comunicació, aquesta llei afecta a 2.300 urbanitzacions amb 330.000 parcel·les y 625.000 persones que tenen fixada la seva residencia.

Com veieu les magnituds del problema fan que les administracions tinguin que agafar ho a poc a poc.

Per nosaltres son molt importants les dues ultimes línees d’ajut sobre tot les que fan referència a allargar els plaços de pagament.

Esperem que els responsables del nostre ajuntament aconsegueixin per nosaltres com a mínim el mateix que aconsegueixin els altres ajuntaments afectats.

En la meva opinió els ajuts a les persones majors de 65 anys es tindria que ampliar a altres col·lectius , penso que sobretot parelles joves amb fills son candidats a tenir moltes dificultats per fer front a unes despeses d’urbanització inesperades.

Trobo que els ajuts es tenen que estendre a tots els col·lectius que ho necessitin i es aquí on necessitem la solidaritat de la resta del municipi.

Penso que es molt necessari el diàleg, la col·laboració i la confiança amb l’equip de govern tant de les associacions com de les persones afectades i que a poc que i posem tots bona voluntat els problemes que surtin es poden anar solucionant.