jocs florals

jocs florals

dijous, 2 d’abril del 2009

L'interes public

El tractament del tema de les escòries o esco grava en la pedrera de can Busque per part de l’equip de govern es un d’aquells que fan enfadar a la gent.

M’explicaré.

La manera de administrar la informació i el tractament que es fa penso jo es nefasta.

En primer lloc: el tractament inicial dient que "les compensacions econòmiques són pels presumptes inconvenients que pugui ocasionar l'activitat principalment per la major circulació de vehicles a la nostra carretera".

De ser cert el qui tindria que rebre la compensació és la Generalitat que és qui acabarà pagant una nova rotonda per els camions i qui té que fer el manteniment de la via.

A la que va la gent a queixar-se l'ajuntament els expliquen que seran uns poquets camions, llavors si no són els camions ?quins son aquests presumptes inconvenients que ens fan beneficiaris de tan important suma de diners.

Desprès diu: que "durant molts anys ha estat ubicada davant del hospital de Mataró",, com si fos una activitat saludable, pro no diu que va sortir d’allà a requeriment del ajuntament per les queixes dels veïns.

Més endavant diu l’ajuntament que”l’activitat es tracta de la recuperació d'un àrid provinent de les escòries de la incineradora que hi ha a Mataró”, si diem que el que porten són les escòries de la incineradora de brossa de Mataró esta més clar i ho entén millor tothom, sembla que faci por de dir ho.

Ocultant també que en el conveni diu provinents de qualsevol incineradora, es a dir que poden abocar hi la porqueria cremada ( ells diuen’ àrids ) de qualsevol lloc.

Al llarg de la evolució els humans hem desenvolupat sentits que ens fan reaccionar d'una manera automàtica als agents externs, això ens ha permès sobreviure, digueu-li intuïció, digueu-li sentit comú, el cas es que la afirmació que fa l’ajuntament .

“Aquesta activitat es totalment innòcua i no genera cap contaminació ni al medi ambient ni als aqüífers.”

Per molts d’estudis que portin ,el sentit comú ens diu “ quedatelas tu y lo mas lejos de mi casa que puedas”.

De ser tan evident la innocuïtat és innecessari l’aclariment, no es va pas dient que faran un forn de pa o una peixateria totalment innocu que no contamina l’aqüífer.

La nota de premsa aclareix que "la construcció per exercir l’activitat és senzilla, només per guardar les maquines", deixant ben clar que l’activitat es desenvoluparà a cel obert, les escòries s’apilaran a la intempèrie, si plou l’aigua que les renti ? on anirà, i la pols que es produeix en les manipulacions dels àrids ? on aniran ?, això s’acumularà i s’escampara durant el mig segle que dura la concessió.

I clar quantes mes porqueries cremades i avoquin millor que paguen a tant la tona.

Tot això l’ajuntament ho valora molt positivament, tant que la requalificació dels terrenys que ara són zona forestal de vegetació lliure que és al que es compromet en el conveni signat ho fa declarant ho ¡¡¡ de interès públic.

Ja em direu a quin public li interessa el trasllat de l’activitat d'on es ara si no es als que s’estalviaran el lloguer.

Aquí és on a més d'un li cauen per terra, no i ha dret que per que una societat mercantil s’estalviï uns centenars de milers d’euros en lloguers ens expliquin sopars de duro i ho declaren d’interès públic i endreçar els carrers de can Canyamars, un problema que afecta a un terç del poble, a centenars de persones, que fa anys no poden ni construir, ho declaren privat ¡¡, passen els anys i les legislatures sense que veiem el fi, no em dieu que no en tenim de motius per estar agra viats i emprenyats.

Com deia aquell mallorquí “ ¡¡ esto es el colmo!!”.

Documents per consultar:

La nota de premsa del ajuntament:

El conveni en la pagina de veïns de Canyamars:

La contesta a la instancia de Esquerra republicana:

Els propietaris ja ho diuen ben  clar que l'unic motiu es l'economic.


4 comentaris:

J.L.Rueda ha dit...

¿De quien son los intereses que defiende el Alcalde de Dosrius?...los de los vecinos de Dosrius seguro que no, defiende los intereses económicos de una empresa privada... esto cada vez huele peor...

AQUI HI HA MARRO!!!

Anònim ha dit...

Albert, vaig dir que no tornaria a plublicar comentaris en el teu blog, però aquest article m'ha impulsat a tornar a fer-ho.

Això és el que ens esperem de tú, una explicació clara, critica coherent, amb definició de postura i sense ambiguitat.

Et felicito per aquest article.

JORDI FORT

L'Albert ha dit...

Revisaré la entrada a veure on esta la errada, conyes a part Jordi, la actuació municipal sigui qui sigui el que estigui al davant sempre tindrà llums i Hombres.

Per motius que desconec aquest equip no funciona igual que els anteriors i algunes cosses, algunes maneres de fer i sobre tot la manera de comunicar les trobo molt deficients.

Agraït per el comentari, espero que quan sigui per exposar un elogi el trobis també coherent i sense ambigüitat.

Anna García ha dit...

Pues la entrada que publiqué ayer en el blog veïnsdecanyamars tiene que ver con esa ley a la que hacer referencia el consistorio, es decir, la la Ley 3/98, será sustituida por la que ha entrado a debate en el Parlamento...que todavía da más luz verde a este tipo de actividades sin esperar a permisos, nosotros tendremos menos suerte que los vecinos de Mataró, ahora con que le de el permiso el Alcalde es suficiente...y ya lo tiene porque ha firmado el convenio.
Sinceramente, ya puede despedirse de la mayoria y si continua así seguro que también del mandato.
Un saludo,

Anna