jocs florals

jocs florals

dijous, 23 de juliol del 2009

Canyamars potencia mundial


Arriba l’Agost y les ganes de treballar van afluixant, toca descansar i els de Google ja me han dit que el buscador el teniu amb la llengua fora.

Descansar quan estàs de peu es seure o caminar quan estàs parat, descansar es fer coses diferents de les habituals, així que si sou lectors habituals de cancanyamars recomano encoratjada ment que ho deixeu de llegir una temporada i feu altres cosses.

Tenim la sort de viure en un dels millors llocs del mon, cada poble te unes festes majors plenes d’activitats per totes les edats, les Santes de Mataró , la festa major de Canyamars i les de les rodalies, Argentona, sant Vicens de Montalt, Orrius, Cabrera, Llinars, can Massuet, per tot arreu tenim un menú d’activitats preparades.



Tenim la calor i la fresqueta, el mar i la muntanya, nomes ens manca la voluntat i les ganes de passar ho be, la crisi ens pot ajudar a gaudir dels que tenim mes a prop.


Des da la tranquilitat que ens dona als de Canyamars ser una potencia mundial en enduro, descansem i fem el que ens agrada, ja ens tornarem a re trobar mes endavant.


Moltes persones de Canyamars estem orgulloses també de tenir una havanera pròpia, son signes d'altres temps on les cosses eren diferents, la penjo perquè ja en tenia moltes ganes i no trobava el moment ni el motiu, mai es pensaria en Pere Tort quan la va composar que la podrien escoltar des da qualsevol lloc del mon.




Que ho passeu molt be amics i compte amb el foc.





3 comentaris:

Pere de Canyamars ha dit...

No és per res, però nosaltres la cantavem 50.000 vegades millor, aquesos tios no tocaven pilota
Pere

L'Albert ha dit...

Ja es ben cert Pere, ja es ben cert, fa mal a la oïda, en buscaré una, cantada per nosaltres , i es podrà comprovar que els de Canyamars també som uns grans cantaires, m’ha semblat que faria il•lusió poder la escoltar i tenir-la penjada.

L'Albert ha dit...

La musica es del Mestre Pere Sugrañes i la versió coral es d’en Xabie Moll, La havanera es de 1991 i el nom es Arenavah de Canyamars ( Havanera al reves) ja que es, que sapiguem l’únic poble que no te mar i que te una havanera.

Canyamars ha estat un lloc on hem gaudit d’un grup de caramellaires fins fa uns anys , havia caramelles de grans i també de nens que assajaven uns mesos abans de setmana santa i feien les actuacions per les casses i les masies de Canyamars ,acabant el Diumenge de Pascua en una cantada a la plaça de l'església.

Es per això que la cantada d’havaneres es tan apreciada, fins fa uns anys també, la gent de Canyamars es mudava i anava a la cantada, on en silenci i respecte per els artistes escoltàvem les havaneres i cançons dins un repertori on podíem recordar les cançons que un dia cantarem nosaltres.