jocs florals

jocs florals

dimarts, 20 de juliol del 2010

Cosses de casa

M’explica una senyora que li han embargat del compte uns diners i que al anar a fer les gestions ha resultat que el motiu era un deute amb l’ajuntament de Dosrius, ella diu que te els tributs domiciliats i rep “el Full”, les cartes i notificacions de l’ajuntament, fa molts anys que viu aquí i mai ha tingut cap incidència i no te cap noticia fins ara del tribut objecte del embargament.

La senyora ha rebut molt malament el fet que sense cap avis ni notificació li hagin tret “manu militari” de la seva llibreta uns diners sense el seu permís.

Com que es un tema de queixa recurrent de mes persones vaig mirar en el BOP de la província si estava feta la notificació, efectivament fa uns mesos la senyora va sortir en el BOP amb el seu nom, cognom i el DNI, en un llistat de persones que segons l’ajuntament de Dosrius no havien estat trobades tot i fer un gran esforç per fer li arribar la notificació, vista la impossibilitat de notificar li, no han tingut altre remei que fer ho per aquesta via.

En una primera ullada al BOP veus que son tots els municipis que no tenen altre remei que fer servir aquesta via com a últim recurs per notificar, com a pas previ al cobrament per via executiva.

El procediment esta pensat per acabar amb practiques abusives dels ciutadans espavilats que s’amagaven per no rebre les notificacions intentant així de no complir amb el que era la seva obligació.

Així veig en el mateix BOP on surt la senyora, que l’ajuntament de Montmeló una ciutat amb 9.000 habitants te 21 ciutadans que no han pogut notificar, Moià amb 5.800 habitants en te 5, La Roca, un municipi de 10.000 habitants també dispers amb ple d’urbanitzacions en te 3, Sant Pere de Vilamajor de 4.021 habitants en te 16 i Tordera (15.500 habitants) amb urbanitzacions, legals, il•legals i amagades, el municipi amb mes superfície del Maresme, te una llista de 44 persones que estan en les mateixes circumstancies que la nostra veïna, això es un fet normal que com veiem ho fan a tot arreu.

També vaig mirar les dades del nostre municipi: Dosrius amb 5.000 habitants, 293 desapareguts, 293 persones, (el 6% de la població, nens i nadons inclosos) amb embargaments en compte per un tribut no pagat, sense saber de que va, entre ells algun regidor de l’actual equip de govern.

Jo crec que si algú s’entreté en anar apuntant els il•localitzables per un o altre motiu, a la volta d’un any la meitat de la població ha estat en un moment o altre en “ paradero desconocido” per el nostre ajuntament, espectacular exemple per a la comarca de feina ben feta i eficàcia.

Podeu comprovar ho tot consultant el BOP de Barcelona num. 76.

4 comentaris:

olimpia ha dit...

Albert ¡Molt bo!
¡I això que estem en un Estat de Dret!¡Aquesta administraciò es digna d'una república bananera!
De totes maneres a mi m'han embargat de la meva declaraciò de renda 201,13€ d'un deute de 1,28€ d'una finca rústica que a sobre ha ocupat l'Ajuntament. ¡Una altre república bananera! En aquest cas ni tan sols ho han publicat en el BOP.
Fan el que volen...
Però el principi de legalitat és a la Constituciò i entre els nostres drets està el demanar resposabilitats.

J.L.Rueda ha dit...

Todos estos temas los debería denunciar la oposición en los Plenos Municipales, aunque la verdad con todos mis respetos da la sensación de que la oposición no existe o esta invernando hasta las próximas elecciones.

Ellos con su desidia también tienen una parte de responsabilidad de lo que sucede en este pueblo.

Unos por ser los autores y otros por permitirlo.... entre todos la mataron y ella sola se murió....

L'Albert ha dit...

Gracies per el teu comentari Olimpia, el que també dificulten son es els camins per demanar aquestes responsabilitats, desvirtuen el que seria una excepcionalitat per convertir ho en la normalitat.

Evidencien el poc respecte i la poca voluntat de servei en front el ciutadà al que es deuen i queda ben clar que la cobdícia recaptadora esta per sobre de qualsevol altre consideració.

L'Albert ha dit...

Ya tienes razón Jose Luis, si necesitamos un cambio en el gobierno, más necesario es en la oposición cuya calidad y responsabilidad es tan importante como la del gobierno en un sistema democrático.