jocs florals

jocs florals

dilluns, 11 de maig del 2009

Apuntes a la xerrada

De la xerrada de hoy Domingo en la escuela del Pi organizada por la plataforma en contra de la instalación de la planta de tratamiento de escorias en Dosrius y que ha llenado por completo la nave donde se desarrollaba he escuchado tres cosas que me gustaría destacar.

 

Una, en la intervención del representante de los vecinos del bario de la Llantia en Mataro, de donde el ayuntamiento obligo a sacar la planta forzado por las quejas de los vecinos, que ha dicho que el ayuntamiento les decía que los de la planta eran muy buena gente y que los propietarios de la planta les ofrecieron dinero para que cesaran en sus reivindicaciones.

 

La planta salio de Mataro forzada por las quejas vecinales, ha ido a les Franquesas y ahora viene aquí.

No parece  que los pueblos de la comarca se esten rifando su ubicación por los grandes beneficios que les va a proporcionar la instalacion en su termino.

 

Otra, que el técnico que liderará el proceso participativo iniciado desde la alcaldía, pienso yo, que forzada por la necesidad de dar una respuesta  a las preguntas de los medios de comunicación, lo hace mediante  contrato por el cual cobrara sus  honorarios por el trabajo educativo que realice con las asociaciones adheridas al plan J.

 

En las reuniones de las entidades uno de ellos cobrara sus honorarios  por hacer lo que todos los demás  hacen de manera altruista y voluntaria.

 

Otra, la intervención de un vecino de Can Massuet que se asombraba que los hijos de Dosrius se apreciaran menos el municipio que los que lo han elegido como lugar de residencia.

Intervencion que fue aplaudida por los asistentes.

13 comentaris:

OPINIONS DE DOSRIUS ha dit...

Por la siguiente frase ¿debemos entender que les entidades han aceptado el proceso participativo?

"Otra, que el técnico que liderará el proceso participativo iniciado desde la alcaldía, pienso yo, que forzada por la necesidad de dar una respuesta a las preguntas de los medios de comunicación, lo hace mediante contrato por el cual cobrara sus honorarios por el trabajo educativo que realice con las asociaciones adheridas al plan J."

Según entendemos este proceso "PARTICIPATIVO" no vá destinado a decidir si se trae la planta o no, va destinado a dar la oportunidad al ayuntamiento a convencer a los PARTICIPANTES de que no pasa nada y las escorias son buenas. CUIDADO!!!! Emprender el proceso PARTICIPATIVO dará por sentado que la planta biene a Dosrius. Os recordamos el proceso participativo al grupo ecologista Terra Verda, les intentaron ofrecer dinero para que retiraran la oposición al vertedero de escorias.

Saludos.

Anònim ha dit...

De momento solo nos han convocado, aun no sabemos las reglas del juego y hasta que punto podra decidir esta comision. Lo que te puedo decir es que desde la AVV de Can MAssuet solo se participara en el proceso si antes se produce una retirada del convenio. O en su defecto queda muy clarito que el proceso tiene que ir destinado a decidir
1.SI se trae la planta o no

Si las reglas son otras tenemos claro que no participaremos.

Anna García ha dit...

No olvidéis que la ley es la que le obliga a crear esa comisión. Una cosa es convocarla y otra muy distinta estar de acuerdo con lo que te pide el alcalde.
Creo que ayer quedó claro la postura de los allí presentes.

Un saludo,

Anna García

L'Albert ha dit...

La comision, al final decidira de que color se pinta la valla de la planta.
Por que de haber otro acuerdo sera reconducido convenientemente.

O bien se creara luego otra comision para valorar o no las propuestas de la anterior.
? no hay una plataforma ya constituida en la que nadie cobra y no le cuesta un centimo al ayuntamiento.
? no se por que se crea ahora esta

Anònim ha dit...

Sóc l'Edgar,

Avui hi havia ple extraordinari per fer el sorteig de les meses electorals per les europees i el sr. Alcalde ens ha comunicat que també convidarà als partits polítics a aquesta reunió parcipativa tan fantàstica.

J.L.Rueda ha dit...

¡¡¡ Pues mira que bien !!! así el "proceso" es "totalmente participativo y democratico" y entre todos podremos elegir el color de la valla, tal como dice Albert.

Edgar Ollés. ha dit...

Segons la meva opinió i en el punt on està el tema, no sé veure com s'ho pot fer l'ajuntament, a aquestes alçades, per tirar enrera res del que ja hi ha fet. El conveni serveix al promotor com a demostració de la voluntat del municipi en rebre l'activitat i a partir d'aquí, ja té el primer obstacle superat perquè es vegi amb millors ulls l'establiment d'una activitat industrial en aquesta pedrera que és sòl forestal. El conveni declara l'activitat com d'interès general municipal perquè generarà ocupació. Ara, l'empresa anirà donant resposta a les prescripcions tècniques de l'arquitecte municipal perquè s'aprovi tot des de l'ajuntament i, fet això, només poden ser els informes dels diferents departaments de la generalitat els que neguin la possibilitat de fer-lo. Si tots els informes són positius ens dirán: "veieu, tot està ben fet perquè tots els informes són favorables" i, si els informes no donen llum verda: "veieu, ja està resol i no deixarem fer la planta perquè els informes no ho permeten". En definitiva, passi el que passi, la gran llàstima és que davant d'un assumpte d'aquesta magnitud, ho gestionem tan frívolament i no es mesurin TOTES les conseqüències de les mesures preses. Estareu d'acord que l'única mesura és 100.000 Euros més a caixa que, dit sigui de pas, no sé si serviran per fer infrastructures (això diu el conveni) o aniran d per eixugar els més de 700.000 euros de romanent negatiu de tresoreria de l'exercici 2008.

Salut i Casal Rock!!

Anha García ha dit...

Però quina ocupació genera si ell mateix va afirmar al Ple Municipal que aixó no generaria cap lloc de treball, que era un camió i que la empresa ja tenia personal suficient!!
Vaja tela...ni tant sols se'n recorda del que diu als plens!!

Aixó l'unic interés que te és personal del nostre benvolgut batlle!!

Anna García

L'Albert ha dit...

Rectificar es de savis.

A la asociacio de propietaris no ens han convidat, pot ser la sala no es el suficientment gran per tanta gent.
O pot ser no ens volen fer perdre mes temps.
El que es d'agrair

L'Albert ha dit...

No hagues costat res parlar ho amb la resta de partits, aixo hagues obligat a obrir un debat on cada part exposaria els pros i els contres, fent que avans de firmar es valoresin millor totes les repercusions.

Per altre banda son els que es trobaran amb el pa abm tomaquet el dia que la gent de Dosrius decideixi fer un canvi, i bo seria que les cosses que s'extenen a mes d'una legislatura es tractesin amb mes dialeg.

Amb l'unic que ho va parlar va ser amb els representats de l'empresa que ho van pintar com si muntesin dosriulandia i que pel que sembla ho arreglan tot engrasant ho amb diners, materia prima de la que van sobrats.

Edgar ens ports explicar aixo del romanent negatiu de 700.000 euros
de l'any 2008 que vol dir, gracies.

De llocs de treball, es tenen que contar tambe amb els que es destruiran, ja dic que es facil d'entendre que empreses que venen salut, natura o aliments no en surtin beneficiades de la que es relacioni la seva marca o producte amb la proximitat d'una activitat d'aquesta naturalesa.

Edgar Ollés. ha dit...

Bones,
El tema dels -700.000 evidencia un dèficit important de l'ajuntament. De totes maneres, a mi els dèficits de les administracions em preocupen relativament; els ajuntaments no tanquen. Ara bé, el que em sap greu és que tenim instaurada des de fa temps la creença que les institucions públiques han de ser un servei de col.locació per molta gent, més ben dit, massa gent i altres satèlits que "chupen del bote". Llavors, els col.locats perdran si les institucions perden,... massa percentatge del que s'ha exprimit a les persones i empreses serveix per retribuir en excés a "col.locat i chupons del bote". Piles de diners per inversions que surten caríssimes, piles de diners per informes que no serveixen de res, piles de diners per propaganda i autobombo, piles de diners per plantilles massa grans i massa ben pagades, piles de diners per càrrecs electes que veuen molt incrementada la seva renda quan s'apoltronen a la cadira, etc. etc. etc... Pel mig, especulació amb els terrenys i dilapidació dels diners de les llicències d'obres municipals. És a dir, molts s'excusen que el finançament local és dolent i que el camí era fomentar la promoció urbanística, però quan es gasta massa i malament,... passa el que passa.

OPINIONS DE DOSRIUS ha dit...

Por una vez estamos de acuerdo con el Sr. Albert, pues si, aunqué no os lo podais creer, en esta ocasión le damos toda la razón. La "comisión" solo servirá para legitimar el vertedero. Participar en ella significará colaborar, o sea, ser colaboracionista, ayudarles a justificar lo que estan haciendo, puede que a algunos les guste eso de pertenecer a la comisión, pero que tengan muy en cuenta que su función es la de convencer a los integrantes de las ventajas del vertedero, no que decidan sobre su existencia. Con su colaboración el ayuntamiento siempre podrá justificar que han hecho un proceso participativo y esten o no de acuerdo, los ciudadanos habrán hipoteticamente, estado representados. La respuesta deberia ser simplemente "NO, NO QUEREMOS EL VERTEDERO EN DOSRIUS".

Por cierto, sobre el color de pintar la valla, si es que la pintan, debería ser GRIS, como las escorias y como el futuro de Dosrius.

L'Albert ha dit...

Bueno, bueno, no tant d'acord que jo tot el que sigui parlar ne o informar se ho trobo be en contraposicio a fer les coses sense dialeg o poc informats.

A veure si trencarem una tradicio tan bonica que tenim de disconformitats i controversies voste i jo sra crtica de Dosrius.