jocs florals

jocs florals

dilluns, 1 d’octubre del 2007

Nomes volem parlar

El Ple municipal de Dijous dia 27 va transcorre amb tranquil·litat i sense crispació, un ple modèlic.
El Regidor del Partit Popular va exposar que els veïns de Can Massuet van arreglar la urbanització pagant els veïns uns anys 1 Pta per pam i que juntament amb les parcel·les que va deixar el promotor van poder fer front a les despeses d’arranjament , va preguntar si en el nostre cas es podia fer el mateix, es a dir agafar les parcel·les pendents de vendre i utilitzar-les per fer front a les despeses.

El regidor d’urbanisme li va explicar que això no era possible a Can Canyamars, dons es un cas totalment diferent, entrant en contradicció amb el que havia dit moments abans quan afirmava que les dues urbanitzacions eren el mateix cas i per tant es tenia que fer de la mateixa manera, és a dir sense aportacions del ajuntament i pagant ho tot els veïns.

En l’apartat de precs i preguntes destinat als assistents el Sr Santi Rivelles va intentar exposar aquesta contradicció en l’exposició del regidor.
El sr Alcalde no el va deixar acabar dient li que la seva intervenció sortia del tema i que això destruïa el sistema.

Jo tenia demanada la paraula per aclarir als presents i més concretament al Sr. Corbalan que el promotor de Can Canyamars havia deixat unes parcel·les com a garantia de la execució de l’antic projecte de urbanització i que l’ajuntament tenia les escriptures.

Trobo l’aportació interessant perquè pot suposar una reducció en les despeses d’arranjament que beneficiaria a tots els veïns.

Tampoc vaig poder acabar l’intervenció, el Sr. Alcalde la va interrompre de males maneres i amb un to despectiu dient que això es sortia del tema i que demanes hora al regidor.

En iniciar l’alcalde el torn de preguntes ja va explicar que en anteriors plens algunes persones amb la seva actitud havien prostituït el procediment fent un mal ús.

Jo, conscient que representava a altres persones, mai he fet mal ús del meu torn de paraules, he sigut extremadament respectuós i sempre he agraït la possibilitat de fer-nos escoltar, l’alcalde i els regidors en son testimonis.

Per a mi el fet es una mostra de debilitat moral i la evidencia que els que segons ell volien destruir el sistema han assolit plenament els seus objectius, convertint un espai on les associacions i les persones teníem un contacte amb tots els regidors, en un espai on la possibilitat d’intervenir depèn dels rumors del carrer o del humor de l’alcalde.

Històricament qui ha prostituït les institucions no es precisament el públic assistent als plens més aviat la assistència i la participació del públic es el que les reforça i legitima.

Limitar la llibertat d’expressió pacifica i respectuosa ha sigut el primer recurs de caudillets i cacics que sempre troben amb facilitat les excuses que necessiten i es l’últim que faria un demòcrata o un progressista.

Anar als plens amb els temes més ben preparats i no refiar ho tot al fet de tenir la majoria , els donarà més seguretat i no tindran por de que les intervencions del públic els destrueixin el sistema.

Pot ser la meva opinió es parcial i en faig un gra massa al ser part afectada al no pogué aclarir dos punts, per que vostès es puguin fer la seva poden escoltar con van anar els fets clican en l’enllaç.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En referència a aquesta entrada com que veig que es fan interpretacions que tenen res a veure amb el sentit de la mateixa volia aclarir el següent.

1 Que no es intenció meva ocupar el meu temps en insultar ni faltar al respecte de ningú, el motiu d’aquest blog tal i com diu a la seva capçalera es informar.

2 La entrada te dues parts, en la primera s’exposen els fets com jo els vaig viure, es una visió subjectiva tan respectuosa com la de qualsevol altre .
I altre part on faig una exposició amb mes o menys fortuna dels perills de limitar la llibertat d’expressió.

Ja acabo aclarint que la meva visió pot estar molt influenciada per el fet de ser part afectada i per això fico el tall.

Llegir nomes els adjectius no es llegir el text complert.
Altres interpretacions no tenen res a veure amb el que jo volia expressar.

Anònim ha dit...

Zemo cortilloz pero log que tenemo eztudio lo hemo pillao a la primera